Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

26 Aprilie 2012
Vizualizari: 1338
Comentează add

Daewoo şi Hyundai ar veni la Cluj, dar cer infrastructură; Creşte porumbei, găini şi raţe pe un bloc-turn din Craiova; Un fost miner paşte capre printre blocuri.

Revista presei locale 26 aprilie

ina-chelan

Ziua sustine ca Daewoo şi Hyundai ar veni la Cluj, dar cer infrastructură. Investitorii coreeni cer legături rutiere care să lege Clujul de portul Constanţa. Autorităţile nu au soluţii în sensul acesta, proiectul Autostrăzii Transilvania fiind abandonat pe moment.

Daca la nivel national nu iese pasenta, inseamna ca micile afaceri de subzistenta au prioritate: colegii de la Gazeta de Sud au gasit un bărbat care creşte porumbei, găini şi raţe pe un bloc-turn din Craioviţa Nouă, spre disperarea vecinilor. Bătrânelul trecut de 80 de ani cară cu liftul ba grăunţe, ba verdeaţă să-şi hrănească vieţuitoarele cazate la etajul 11. Craioveanul nostru face treaba asta de vreo 35 de ani şi mereu a avut discuţii aprinse cu vecinii- probabil ca nu i-a invitat la nicio masa.

Nici reporterii de la Servus Hunedoara nu stau degeaba si au surprins un fost miner cum isi paste caprele printre blocuri. La 70 de ani creşte capre şi o face ca să-şi întreţină sănătatea, pentru că în anii petrecuţi în subteran a aflat cât de benefic e laptele acestor animale. Fostul miner spune că nu vinde nici lapte, nici brânză şi nici iezi. Îi creşte pentru el şi familia sa. Turma este gazduita de o familie de momarlani care sta la casa, un pic mai sus de .. blocul pastorului.

Evenimentul regional al Moldovei publica mărturisiri extraordinare ale unei tinere de 25 de ani despre viaţa de voluntar: „Am fost în 13 ţări, pe trei continente. Mai sunt încă 181!” Ramona Maria Stanciu este o tânără din Roman care a reuşit, nu fără eforturi, să participe într-un program de voluntariat de 30 de luni ce are ca scop ajutorarea copiilor din lumea a treia. Nicio piedică nu a reuşit să o întoarcă din misiunea ei, cea mai mare realizare care o defineşte într-un singur cuvânt – VOLUNTAR.


Etichete revista preseilocaleDaewooHyundaicapreminervoluntar

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live