Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

22 Mai 2012
Vizualizari: 1389
Comentează add

Turnătoria de tuburi de fontă ductilă va fi redeschisă; Un sat la lumina lumânării.

Revista presei locale 22 mai

ina-chelan

Servus Hunedoara are veşti bune pentru locuitorii municipiului Orăştie! Turnătoria de tuburi de fontă ductilă va fi redeschisă, investitorii germani estimând că, în viitor, în această fabrică vor lucra circa 250 de angajaţi. Fabrica a fost închiriată de la Ministerul Economiei pentru 15 ani şi va fi singura unitate producătoare de fontă ductilă din ţară.

 

Peste 300 de locuri de muncă vor putea fi create la Motru gratie unor afaceri ce vor fi deschise de doi investitori din Ungaria. Acestia au fost prezenti la finalul săptămânii trecute în acest oras, unde si-au prezentat planurile de afaceri, printre care se numără o crescătorie de porci, sere, o fabrică de cosmetice. De asemenea, va fi înfiintată si o linie de produse din plante, mai aflam din cotidianul gorjean Pandurul.

 

O surpare in carosabil s-a produs din senin o strada din centrul Brailei, care a fost reabilitată în urmă cu doar trei ani, cu bani din fonduri europene. Lucrarea este încă în garanţie, însă Primăria spune că apariţia gropii nu i se poate imputa constructorului. Se consideră că de vină sunt hrubele subterane existente în zonă, care s-ar fi surpat, antrenând acea porţiune de teren, precizeaza Obiectiv Vocea Brailei.

 

Unul din liceele de seamă ale Clujului, cu rezultate strălucite la mari concursuri internaţionale are o înfăţişare jalnică, roasă de timp şi de ploi, gata să cadă peste cei aflaţi în zonă. Reporterii de la Ziua de Cluj au vazut cum tencuiala faţadei Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu nu e doar inestetică, ci şi periculoasă. Oficialii instituţiei se tem că vor primi fonduri pentru reparaţii doar după ce se întâmplă o nenorocire.

 

Cei 2.500 de locuitori ai satului ieşean Gârbeşti, arondat comunei Ţibana, au petrecut ultimul sfârşit de săptămână la lumina lumânării, din cauza unei pene generale de curent. Prinse in campania electorala, de abia în cursul zilei de ieri, autorităţile locale au anunţat echipele E.ON de această defecţiune, semnaleaza Evenimentul.


Etichete revista preseilocaleturnatoriefontainvestitoriEONcarosabil

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live