Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

21 Decembrie 2011
Vizualizari: 1165
Comentează add

La Vaslui- căldură non stop doar în perioada sărbătorilor; Bogăţia unei familii cu zece copii.

Revista presei locale 21 decembrie

ina-chelan

Alunecările de teren din Roşia de Amaradia îi lasă pe locuitorii comunei şi fără biserică. Lacaşul de cult, ce datează din anul 1905, a fost grav afectat de acest fenomen. Bucăţi din tencuială s-au desprins luni noapte, autorităţile locale temându-se de faptul că oamenii ar putea fi în pericol din această cauză, semnaleaza Gazeta de Sud.

 

Vasluienii care locuiesc în apartamentele branşate la sistemul centralizat de termoficare vor primi căldură 24 de ore din 24 doar în perioada sărbătorilor. În prezent, prin sistemul centralizat de termoficare se furnizează căldură doar 10 ore pe zi, în funcţie de temperatura de afară, precizeaza Evenimentul.

 

Zeci de precupeţe au venit ieri la Primăria Ploieşti cu o doleanţă specială. Femeile au solicitat spaţii pentru comercializarea vâscului. Într-un final, după o discuţie lungă, precupeţele au plecat fericite, după ce au promis că se vor ocupa personal de curăţenia la locul de muncă, citim in Telegraful de Prahova.

 

Gorjenii de la comune vor petrece un Revelion deosebit anul acesta. Vor avea parte, la fel ca si cei de la oras, de foc de artificii, muzică si voie bună. Primarii din comunele mai înstărite ale judetului au alocat bani pentru o atmosferă incendiară si au contactat chiar si artisti renumiti din partea Moldovei. Altii vor petrece doar cu artificii si sampanie aflam din Pandurul.

 

Despre Chen-Chen, Ni-ni şi Pei-Pei, vedetele de la Delfinariul din Constanţa, biologistul mamiferelor de la Delfinariu, povesteşte in paginile cotidianului Cuget Liber că acestea au un program foarte încărcat, însă nu anormal. Delfinii încep programul la ora 8 dimineaţa, moment în care are loc controlul medical. Li se recoltează probe din gât, iar ei stau cuminţi şi aşteaptă să fie testaţi. Au program de masaj, şi din nou trebuie să se răsucească, pe burtă sau pe spate, şi să stea liniştiţi. În ritualul de dimineaţă se încadrează şi operaţiunea „spălatului pe dinţi”, iar atunci, vedetele noastre marine se aliniază frumos cu guriţa deschisă şi aşteaptă să le fie curăţaţi dinţii. Încep apoi antrenamentele, care nu sunt deloc puţine şi se întind pe parcursul întregii zile. Când sunt antrenaţi şi îşi fac exerciţiile, trebuie să o facă de drag, iar dacă nu vor să facă asta, patrulează liniştiţi prin apa bazinului.

 

 

Dacă a spus cineva vreodată că a avea copii mulţi e necaz mare, pentru că "îţi mănâncă şi urechile", ar trebui să treacă pe la familia din Tălmaciu, pe care au vizitat-o şi reporterii de la Tribuna Sibiu. E adevărat, aco­lo unde sunt copii mulţi, sunt şi bani puţini, lucru care se observă din primul moment în care treci de poarta situată pe strada principală, nu departe de intrarea în oraş. Oricine îşi face drum pe la casa cu mulţi copii are de învă­ţat o lecţie importantă: cea a seninătăţii. Pentru că în ciuda greut­ăţilor evi­dente şi a proble­me­lor mate­riale cu care aceşti tălmă­ceni se confruntă, ei ştiu să zâmbească, mult mai mult decât o fac cei care trec prin cazne infinit mai mici decât ale lor.


Etichete revista preseilocalecaldurasarbatoricopiicomunarevelion

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live