Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 20 aprilie

Birul pe sapă; Pădurile de pe Valea Turului riscă să se usuce; Miracolele craioveanului care a inventat radiocauterul

Revista presei locale 20 aprilie

Articol de Ina Chelan, 20 Aprilie 2011, 04:02

În Piaţa Moldovei din Focşani au apărut, ieri, şi primii comercianţi de carne de miel. Cu toate că preţurile erau destul de piperate, vânzătorii ţineau la ele sperând că în aceste prime zile vor face încasări frumoase. Astfel, kilogramul de carne de miel era, ieri, fără excepţie, 25 de lei, dar s-a vândut şi cu 22 sau 23 de lei. Cine a avut fler de negociere sau a luat o cantitate mai mare a beneficiat şi de o reducere. Acest an nu este foarte bogat în necuvântătoarele tradiţionale de Paşte, după cum susţine un comerciant citat de Monitorul de Vrancea. El spune că în acest an s-au vândut foarte mulţi miei de vii, la preţ mai mic decât cel din piaţă.

Constănţenii au prins gustul investiţiilor productive, citim în Cuget Liber. Unii dintre între-prinzători constănţeni vor să înfiinţeze ferme de caprine, de porcine ori de prepeliţe. Alţii au proiecte pentru sere sau silozuri de cereale. Sunt solicitaţi banii europeni pentru a produce vinuri ori pentru înfiinţarea unor ferme de ciuperci.

O lege controversată modifică obiceiuri seculare. Este vorba despre birul pe sapă, după cum îl numeşte Evenimentul regional al Moldovei. Agricultorii care vor apela la serviciile zilierilor vor trebui să plătească impozit la stat, să ţină un registru de evidenţă şi să predea lecţii de protecţie a muncii. Cei care nu vor respecta noile cerinţe vor fi amendaţi de către inspectorii de muncă. Actul normativ a stârnit nemulţumirile patronilor de ocazie, care s-au întrebat cum vor fi impozitate şi celelalte beneficii pe care le oferă oamenilor care muncesc cu ziua. Unii dintre ei au spus că vor renunţa la zilieri, alţii că le vor plăti mai puţin şi că nu le vor mai da mâncare şi băutură, aşa cum se obişnuieşte mai ales la muncile câmpului, fiindcă deja plătesc cam mult.

Angajatorii danezi caută tineri români, cu vârsta între 18 şi 30 de ani, absolvenţi din 2009 sau 2010 ai unui liceu agricol sau al unei facultăţi de agricultură, zootehnie, horticultură sau medicină veterinară. Salariul lunar ajunge la 1.270 de euro brut, din care se scad impozitul şi contribuţiile sociale, iar contractele de muncă sunt pe o perioadă de 6 şi 18 luni, precizează Transilvania Expres.

Conducerea Directiei Silvice Satu Mare nu primeste avize de combatere a daunatorilor pentru pădurile de pe Valea Turului. Vegetaţia este în pericol sa se usuce deoarece este atacată de omizi, iar ONG-ul Carpatina Ardeleana nu permite efectuarea procedurilor, deoarece prin stropirea cu soluţiile necesare anumite specii de fluturi ar fi ucise, citim în Informaţia Zilei Satu Mare.

Turiştii care nu s-au decis încă unde îşi vor petrece sărbătoarea Învierii Domnului şi care îşi doresc să aibă parte de un peisaj hibernal, cu gheaţă şi strat de zăpadă ce depăşeşte doi metri, pot alege ca destinaţie Bâlea Lac. Condiţiile meteo­rologice favora­bile din utimele zile şi zăpada ce s-a aşter­nut într-un strat consis­tent, au făcut ca Hotelul şi Biserica de Gheaţă, singurele obiective de acest fel din Europa de Sud- Est, să se menţină, astfel că sunt pregătite să primească oaspeţi şi cu prilejul marii sărbători, lansează Tribuna invitaţia.

Electroautomobiliştii orădeni au concurat la Miskolc - S-au întors cu bateriile descărcate, dar cu sacii în căruţă, aflăm din Crişana. Unul dintre electromobilele produse la Universitatea orădeană, readus din Ungaria, a fost prezentat apoi pe aleile campusului, unde un student a făcut câteva ture demonstrative. Sistemul de propulsie este compus din mai multe aparate de găurit asamblate împreună într-un sistem de tracţiune pe lanţ de motocicletă. Frânele sunt acţionate pe roată - ca la bicicletă, şi pe disc - ca la motocicletă.

Cei 21 de copii aflaţi în Centrul Rezidenţial de Orientare, Supraveghere şi Sprijinire a Reintegrării Sociale a Copilului „Sfântul Nicodim“ de la Gura Văii au primit ieri cadouri de la deţinuţii din Penitenciarul Drobeta-Turnu-Severin cu ocazia sărbătorilor pascale. Informaţia scrie că în acest centru se oferă găz­duire minorilor de­linc­venți care necesită se­pararea de familie. O parte din copiii care ajung în acest centru au unul sau ambii părinţi chiar în Penitenciarul din Drobeta- Turnu-Severin. Un moment inedit al evenimentului l-a re­pre­zentat confesiunea unui de­­ţinut, condamnat pentru omor, care a ţinut să facă un me­­saj adaptat percepţiei co­piilor, ca aceştia să nu recurgă ni­ciodată la infracţiune, să-şi trăiască viaţa cu demnitate, astfel încât să nu ajungă nicio­dată după gratii.

Gazeta de Sud trece în revistă miracolele lui Emil Godeanu, craioveanul care a inventat radiocauterul - aparatul cu aplicaţii nelimitate în chirurgie, medaliat cu aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. Pentru 2012, Godeanu pregăteşte un aparat revoluţionar în domeniul acupuncturii, denumit biopunctor integrativ. Aparatul este capabil să amplifice efectul acupuncturii tradiţionale. Altă invenţie la care lucrează Emil Godeanu este un aparat pentru producerea apei vii. Apa vie nu este o legendă, după cum au demonstrat cercetările din ultimii ani. Ştiinţific, ea se numeşte apă alcalină şi se obţine prin electroliză. Procedeul poate separa apa plată în apă alcalină (apă vie) şi apă acidă (apă moartă). Aparatul la care lucrează Emil Godeanu va oferi tuturor posibilitatea să disocieze apa de la robinet la costuri reduse, în funcţie de nevoi. Astfel, pentru afecţiuni ale rinichilor, artrită, astm, diabet, depresie, constipaţie, boli de ficat, cancer etc. vom bea apă vie (alcalină), iar pentru afecţiuni ca amigdalită, laringită, acnee, dermatită, dureri de cap vom bea apă moartă (acidă).

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august