Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale, 1 iulie

Articole publicate în Ziua de Cluj, Tribuna, Servus Hunedoara, Evenimentul regional al Moldovei, Cuget Liber, Observator Arădean, Transilvania Expres.

Revista presei locale, 1 iulie

Articol de Ina Chelan, 01 Iulie 2010, 08:29

Începând de astăzi, timp de patru zile, la Ploieşti se va desfăşura Conferinţa Naţională de Medicina Familiei, un eveniment organizat de Societatea de Medicină Generală şi Medicina de Familie Prahova, la care vor participa medici români şi străini. Tema conferinţei este "Patologia vârstnicului", lucrările urmând să fie susţinute atât de medici practicieni, cât şi de cadre universitare, informează Ziarul Prahova.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa va interzice de astăzi aparţinătorilor pacienţilor să le mai aducă mâncare de acasă. În felul acesta, speră să scape de gândacii care mişună prin saloane. Managerul instituţiei, citat de cotidianul Cuget Liber, consideră că hrana din spital este bună şi suficientă.

În 03-04 iulie 2010, în satul Dupăpiatră va avea loc „Întâlnirea moţilor cu istoria", aflăm din Servus Hunedoara. Este vorba de o suită complexă de manifestări, care se desfăşoară în prima duminică a lunii iulie a fiecărui an. Se omagiază lupta eroică a locuitorilor comunei Buceş, în timpul Revoluţiei Române din Transilvania de la 1848 – 1849.

Gazeta de Sud explică afacerea caselor de marcat. Service-urile de case de marcat au fost luate cu asalt ieri de comercianţii care veneau în valuri pentru a le fi modificat TVA. Dacă firmele au pierdut aiurea şi o zi de vânzări, şi bani pentru acest serviciu, service-urile au dat lovitura în Craiova, urcând tarifele şi la 95 de lei pentru schimbarea softului unei singure case de marcat.

Lucrările de aproape 800.000 de lei, de consolidare a versantului dealului Hoia din Cluj-Napoca, au intrat în linie dreaptă după ce anunţul de licitaţie pentru lucrări a fost publicat luni. Lucrările vizează consolidarea versantului, având în vedere că există posibilitatea unor alunecări de teren care să afecteze sediul parcului industrial Tetarom I şi incubatorul de afaceri din clădire, citim în Ziua.

Poliţiştii nu vor să lucreze la ţară, afirmă Tribuna Sibiu. Un sfert dintre posturile de poliţie comunale din judeţul Sibiu sunt neocupate deoarece poliţiştii nu sunt tentaţi să lucreze la ţară, unde fie nu au unde locui, fie trebuie să facă naveta pe mai mult de 10 kilometri, nu sunt condiţii tentante de lucru, condiţii pentru familiile lor, nu au un program normal de muncă. Reprezentanţii IPJ Sibiu vor să convingă poliţiştii absolvenţi ai şcolilor de agenţi de poliţie, repartizaţi la posturile de poliţie comunale şi care provin din alte judeţe, să rămână la aceste posturi, vor să renoveze, să amenajeze şi să consolideze locuinţele din cadrul posturilor de poliţie comunale, ca să-i determine pe aceştia să rămână la ţară.

Prognozele emise, ieri, de hidrologi le-au dat frisoane autorităţilor locale, scrie Obiectiv Vocea Brailei. Potrivit specialiştilor, Dunărea ar putea să atingă la Brăila, marţi, 6 iulie, cota de 712 cm. Veştile proaste nu se opresc aici, deoarece fluviul ar putea creşte în continuare. Se vorbeşte despre un nivel maxim de circa 730 cm, care ar putea fi atins la sfârşitul săptămânii viitoare. Dacă se va întâmpla acest lucru, nimeni nu poate garanta că digurile care apără Insula Mare a Brăilei vor putea să reziste. De altfel, ieri dimineaţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat în discuţie scenariul unei posibile evacuări a populaţiei din Insula Mare.

Termica Vaslui îşi numără abonaţii- citim în Evenimentul regional al Moldovei. Cine vrea căldură la iarnă sau cine renunţă la acest confort. Asta încearcă să afle în aceste zile autorităţile locale, care au început un inventar al celor care au mai rămas în sistem centralizat, pentru a vedea câţi sunt dispuşi să încheie contracte de furnizare a agentului termic cu noua societate TermProd. Oamenii sunt însă reticienţi, fiindcă nu ştiu dacă îşi vor mai putea permite un astfel de „lux”, în condiţiile în care nu vor mai avea subvenţii.

Cotidianul gorjean Pandurul are veşti bune pentru locuitorii din Târgu Cărbuneşti. Din luna septembrie a acestui an, o asociaţie înfiinţată de către Mitropolia Olteniei va demara lucrările la o fabrica de mobilier şi articole bisericeşti. Prin crearea acesteia, peste 150 de persoane vor avea un loc de muncă. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste şapte milioane de euro, bani care provin din fonduri europene.

Transilvania Expres scrie despre invazia urşilor pe strada Petöfi Sandor din Brasov. Atunci când au fost solicitaţi, jandarmii şi comunitarii au venit la faţa locului, înarmaţi cu... lanterne, dar nu stă în puterea lor decât să sperie animalele şi să le gonească în pădure. În pădurile judeţului Braşovul trăiesc în jur de 400 de urşi, din care aproape de oraş, respectiv pe Tâmpa, 12 exemplare. Dintre acestea, şase urşi, trei femele cu puii lor, au devenit obişnuiţii comunităţii, care aduc şi stricăciunile reclamate, pe lângă faptul că bagă spaima în sufletele oamenilor.

Staţiunea emblematică a judeţului Arad, Moneasa, va avea heliport - un loc special amenajat pentru aterizarea şi decolarea elicopterelor! Investiţia a început deja şi se va realiza pe amplasamentul fostei popicării. Există un proiect de relansare a zonei, un important om de afaceri a investit acolo, şi intenţionează readucerea staţiunii Moneasa în circuitul turistic - nu doar naţional! Investiţia în heliport este primul pas, dar conjugată cu începerea demersurilor pentru realizarea în staţiune a unui hotel de lux. Potrivit informaţiilor colegilor de la Observator Arădean, acesta ar urma să se construiască chiar în centrul staţiunii şi va fi cea mai înaltă clădire din Moneasa.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia