Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 17 februarie

Mită cu petale; Bolnavii de diabet trataţi cu medicamentele decedaţolor.

Revista presei locale 17 februarie

Articol de Ina Chelan, 17 Februarie 2011, 07:35

Transilvania Expres scrie despre cei antrenaţi să devină propriii şefi. 300 de şomeri braşoveni vor beneficia, gratuit, de şedinţe de coaching („antrenament”) personalizate, fiind ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă sau să devină propriii şefi. Unii vor primi şi burse pentru a participa la program. Asta îşi propun iniţiatorii unui proiect lansat ieri, la Braşov. Proiectul „Dezvoltare antreprenorială prin coaching” are o valoare de peste 2.000.000 lei, din fonduri europene.

Un grup de elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa au organizat, ieri, „Marşul Broscuţelor”, acţiune care s-a desfăşurat concomitent în aproximativ 600 şcoli din 110 ţări, citim în Cuget Liber. Prin acest marş, Colegiul s-a aliat Campaniei împotriva schimbărilor climatice din cadrul Programului ENO-Şcoala Ecologică Mondială Virtuală. În cadrul acestui marş, elevii au informat constănţenii despre campanie, dar le-au şi solicitat să-şi aleagă promisiuni legate de reducerea schimbărilor climatice. Acesta au fost colectate într-o urnă în formă de cap de broască şi vor fi trimise în banca de date a Programului ENO din Finlanda.

Reporterii de la Pandurul au întâlnit o situaţie fără precedent în judeţul Gorj pentru bolnavii de diabet. După ce în farmacii nu au mai găsit o mare parte din medicamente, starea de sănătate a diabeticilor s-a agravat şi au ajuns la spital. Nici aici situaţia nu este una foarte bună pentru că şi în secţia Endocrinologie lipsesc medicamente, în special insulina. Grav este faptul că pacienţii din spital sunt trataţi cu medicamente aduse de aparţinătorii bolnavilor care au decedat.

TIFF s-a calificat în “Liga Campionilor”- titrează Ziua de Cluj. Festivalul Internaţional de Film Transilvania se alătură, începând cu acest an, cercului select al festivalurilor acreditate de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film, lângă nume ca Berlin, Veneţia sau Cannes.

Cel mai tânăr consumator de plante cu efect halucinogen din Botoşani are 12 ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei, citată de Evenimentul regional al Moldovei. Potrivit acesteia, minorul, care este din municipiul Botoşani, a fost internat la Spitalul de Copii pentru îngrijiri medicale, după ce a intrat în sevraj din cauza etnobotanicelor.

Informaţia de Severin anunţă că Alexandru Florescu, elev în clasa a X-a E la Liceul Teoretic „Gheorghe Ţiţeica”, a reuşit performanţa de a se clasa pe locul al şaselea la concursul Google Code-in. Concursul a constat în rezolvarea unor sarcini pentru Open Source, o comunitate de voluntari care lucrează la diferite softuri, acestea fiind lansate ulterior pe piaţă, fără bani. Întrucât gigantul Google foloseşte o parte din softurile acestei comunităţi, conducerea com­paniei a decis să sprijine tinerii pasionaţi de IT, lansând concursul Google Code-in. Mai mulţi mentori ai comunităţii au încărcat pe site-ul lor mai multe sarcini de lucru (task-uri), de diferite niveluri de dificultate, pe care elevii le-au preluat şi apoi le-au rezolvat. În total, au fost rezolvate peste 2000 de sarcini, iar cei care au rezolvat cele mai multe task-uri, au ajuns în topul câştigătorilor. La fiecare trei task-uri rezolvate, participanţii au primit câte o sută de dolari, în limita a cinci sute de dolari. România s-a clasat pe locul al doilea în ce priveşte numărul de participanţi, fiind devansată de SUA.

Învăţătoarele şi profesoarele vor trebui să refuze florile pe care le primesc de 8 Martie şi alte ocazii din partea elevilor pentru că, potrivit procurorilor Direcţiei Generale Anticorupţie, această practică este considerată drept... corupţie mascată. „Relaţia dintre un profesor şi părinte are influenţă începând de la cel mai mic gest, oferirea unui cadou de 8 Martie. Acest gest este considerat un act de corupţie mascată“, se arată în ghidul DGA. Astfel, scrie Monitorul de Vrancea, buchetele de flori oferite de elevi cu multe emoţii vor trebui interzise în şcoli dacă dascălii nu vor să se trezească cu mascaţii la ora de curs. Practic, cine oferă buchetul de flori ar putea fi acuzat de dare de mită, iar profesorul care-l primeşte este acuzat de luare de mită! Mită cu petale.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august