Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

16 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1192
Comentează add

Fântânile ucigaşe ale Iaşului; Pericolul englez de pe şoselele Constanţei; Serviciul 0-SALVAMONT ar putea să sune ocupat; Brad de 22 de metri la Sibiu.

Revista presei locale 16 noiembrie

ina-chelan

Medicii din Prahova au rămas fără vaccin pentavalent pentru bebeluşii de până la un an, semnaleaza Telegraful. Substanţa ar fi trebuit asigurată de Ministerul Sănătăţii şi imunizează copiii împotriva a cinci afecţiuni. Vaccinul pentavalent lipseşte din stocurile Direcţiei de Sănătate Publică Prahova încă de luna trecută. Ultimele doze au fost consumate, iar pentru copiii ploieşteni medicii nu au mai avut vaccinuri.

 

Colegii de la Cuget Liber scriu despre pericolul englez de pe şoselele Constanţei. Atraşi de preţurile reduse, constănţenii încep să prindă gustul maşinilor cu volanul pe dreapta. Poliţiştii de la Rutieră atrag atenţia că a conduce un astfel de autoturism pe şosele noastre este un risc major de accident. Oamenii preferă aceste autoturisme, pentru că sunt mai ieftine; astfel, ajung să plătească în jur de 4.000 de euro pentru o marcă pentru care, în mod obişnuit, ar fi trebuit să scoată din buzunar chiar şi 10.000 de euro. Nu se ţine cont de faptul că volanul pe dreapta ar putea să constituie un inconvenient pe şoselele noastre.

 

In Evenimentul regional al Moldovei citim despre fântânile ucigaşe ale Iaşului. Numărul cazurilor de intoxicaţii cu nitraţi şi nitraţi a crescut alarmant în judeţul Iaşi. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au declarat ieri că în 14 localităţi s-au înregistrat 22 de asemenea situaţii, în special la sugari, în condiţiile în care la prepararea laptelui praf se foloseşte apă din fântâni. Recent, DSP a aplicat amenzi-record în judeţ, 34 de primării fiind sancţionate cu câte 10.000 lei.

Serviciul 0-SALVAMONT ar putea să sune ocupat, mai ales în staţiunea Straja, din cauză lipsei banilor, avertizeaza Servus Hunedoara. Salvamontiştii de aici spun că au de primit datorii încă de anul trecut, nu au diurnă, medicamente ori combustibil şi că doar lemne au putut să-şi procure până acum.

 

Gazeta de Sud are veşti bune pentru locuitorii din Olt. Anul viitor, DJ 543, care face legătura între Corabia şi graniţa cu judeţul Teleorman, va fi reabilitat şi modernizat. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea infrastructurii de transport în regiunea de graniţă Olt - Pleven.

 

Se apropie Sarbatorile de iarna, ne confirma Tribuna: Un brad înalt de 22 de metri a fost adus, ieri seară, la Sibiu, pentru a fi împodobit de Crăciun în Piaţa Mare, iar cei care au lucrat la tăierea acestuia estimează că are o vârstă de aproximativ 90 de ani. Un punct cu totul inedit in acest an este ieslea, ce va fi amplasată la baza bradului şi care este o sculptură realizată din lemn de tei, care reprezintă în mărime naturală scena naşterii Mântuitorului.


Etichete revista preseilocalebradsalvamontapanitratisoseavaccin

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live