Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale, 15 iulie

Articole publicate în Tribuna, Ziua de Cluj, Servus Hunedoara, Evenimentul regional al Moldovei, Pandurul, Cuget Liber, Obiectiv Vocea Brăilei.

Revista presei locale, 15 iulie

Articol de Ina Chelan, 15 Iulie 2010, 08:28

După ce au dat o raită prin piaţa din zona Halelor Centrale din Ploieşti, reporterii de la Ziarul Prahova au remarcat ca pieţarii au început să reducă preţurile la fructele şi la legumele de pe tarabă. Aceştia se plâng că vânzările sunt foarte mici, atât din cauza lipsei banilor, cât şi din cauza concurenţei făcute de supermarketurile din oraş. Producatorii speră că pe la jumatatea lunii august să mai crească vânzările pentru că gospodinele vor face bulion şi zacuscă şi, astfel, vor cumpara în cantităţi mai mari.

Preluarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de către Consiliul Judeţean Constanţa presupune o reorganizare amplă a unităţii spitaliceşti. Deşi conducerea instituţiei lucrează încă la aceste modificări, Consiliul Judeţean Constanţa şi-a anunţat deja intenţia de a disponibiliza un sfert din salariaţii spitalului, scrie ziarul Cuget Liber.

Asociaţia „Păstrăvarii Făgăraşului’’ a fost selectată din cele nouă asociaţii din ţară care pot primi finanţare pe Programul Operaţional de Pescuit. Prin acest program, cinci comune de pe Valea Dejaniului şi a Sâmbetei s-au reunit într-o asociaţie, din dorinţa de a dezvolta acvacultura - creşterea păstrăvului - cu fonduri structurale nerambursabile. La ora actuală, păstrăvăriile existente în comunele Recea, Beclean, Lisa, Voila şi Sâmbăta de Sus au o producţie de peste 400 tone de păstrav, aflam din Transilvania Expres.

După ce a atins un nou record, cu cota de 713 centimetri, ţinând în tensiune autorităţile locale şi băgându-i în sperieţi pe locatarii satelor din Insula Mare, Dunărea scade constant, cu câte 15-20 cm pe zi. Obiectiv Vocea Brăilei scrie ca în urma apelor au rămas tone de nămol.Operatorii de salubritate trag din greu să facă ordine ; unde mai băltea apa se găsea, ieri, şi peşte, iar mulţi pescari de ocazie se grăbeau să-şi umple plasele. Nisipul folosit la digul iepuresc din zona portuară se întoarce în depozite şi va servi ca antiderapant, la iarnă.

Blocajele mari care s-au format în trafic în Sibiu, în ultimele zile, din cauza lucrărilor de reabilitare a reţelei de canalizare pluvială pe strada Târgul Fânului, au determinat autorităţile să amâne săpăturile din zonă pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Tribuna Sibiu anunţă ca în următoarele două week–end–uri traficul greu va fi deviat prin centrul oraşului.

La Câmpulung Moldovenesc, se macină blocurile- trage semnalul de alarmă Evenimentul regional al Moldovei. Ploile au udat zdravăn faţadele blocurilor vechi din zona centrală, care au început să se macine şi să cadă direct în stradă. În prezent, există cel puţin două sectoare periculoase în municipiu, unde bucăţi mari de tencuială continuă să se prăbuşească de câteva zile. Unul se află chiar în apropierea unui cabinet medical mult frecventat şi sediului unei bănci, dar deocamdată unica măsură luată a fost semnalizarea aproximativă a perimetrului şi plasarea unor hârtii cu inscripţii de avertizare. Autorităţile locale nu se pot implica direct în rezolvarea problemei, pentru că blocurile sunt proprietate privată. Lucrările de reparaţii trebuie făcute de asociaţiile de proprietari, care invocă de fiecare dată lipsa banilor şi nu iau din timp măsuri de siguranţă pentru imobilele care nu au mai fost renovate de patru decenii.

Locuitori judeţului Hunedoara, utilizatori de Internet, vor avea ocazia să vadă zilnic ce fac poliţiştii hunedoreni, accesând pagina Facebook. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara s-au gândit să deschidă un cont pe această reţea socială de comunicare pe care vor posta informaţii de interes public. Contul instituţiei este deja activ pe site şi urmează să fie lansat oficial mâine, informează Servus Hunedoara.

“Nesatisfăcător”, “bine” şi “foarte bine” sunt calificativele pe care cetăţenii le pot atribui funcţionarilor de la Centrul de Informare pentru Cetăţeni. Ziua de Cluj precizează că începând de ieri, la nivelul celor 25 de ghişee ale Centrului de Informare pentru Cetăţeni a fost implementat un sistem electronic, un “controlor de opinie” menit să evalueze calitatea serviciilor oferite clujenilor de către angajaţi. Aceasta este format din dispozitive electronice montate pe biroul fiecărui funcţionar. Dispozitivele conţin o fotografie, numele complet al angajatului, precum şi trei butoare marcate cu “nesatisfăcător”, “bine”, “foarte bine”. Odată apăsat un buton, datele sunt transmise unei staţii centrale care înegistrează ora, staţia şi mesajul transmis.

Citim în cotidianul gorjean Pandurul ca o nouă peşteră din Gorj va fi amenajată pentru vizitatori de către Muzeul Judeţean “Alexandru Ştefulescu”. Este vorba despre Peştera Cioarei, din localitatea Boroşteni, comuna Peştişani. Aici s-au găsit urme ale existenţei umane, vechi de peste 50.000 de ani. După cum arată săpăturile arheologice, în această peşteră se pare că a trăit Omul de Neandertal şi apoi Homo Sapiens.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia