Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

14 Decembrie 2011
Vizualizari: 1423
Comentează add

Cozi interminabile din cauza unei greve a poliţiştilor de frontieră sârbi; Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) deschide o filială în Kazahstan.

Revista presei locale 14 decembrie

ina-chelan

Ziua de Cluj prezinta un alt gen de cadou de sarbatori : La clinicile de chirurgie estetică din Cluj-Napoca această perioadă este una foarte aglomerată. Mulţi clujeni vin aici pentru mici intervenţii ca să aibă un chip desăvârşit de Crăciun şi Revelion. Alţi pacienţi ai specialiştilor clujeni îşi sacrifică sărbătorile pentru operaţii estetice mai complicate pentru care doar în această perioadă au liber de la locul de muncă.

 

Noutate in Valenii de Munte: consilierii locali au aprobat, la sfarsitul lunii noiembrie, un regulament de organizare si de functionare a... WC-ului public, din centrul orasului.
Construita de catre o societate din Ploiesti, in urma semnarii unui contract cu Primaria Valenii de Munte, toaleta publica a orasului a devenit subiect de presa, in vara acestui an, cand s-a aflat care a fost valoarea "obiectivului" – peste 2,5 miliarde de lei vechi! WC-ul public – care dispune de patru cabine pentru barbati si patru pentru femei – reaminteste Ziarul Prahova. La o asemenea valoare, "obiectivul" – asezat strategic in centrul localitatii – avea nevoie si de un regulament de organizare si functionare, care va intra in vigoare incepand cu luna ianuarie 2012.  S-a stabilit inclusiv orarul de functionare: intre lunile noiembrie si martie, cele opt cabine pot fi folosite doar intre orele 10.00 si 18.00, iar vara – intre 8.00 si 22.00.

 

Cetăţenii care au ales ieri să treacă în Serbia pe la barajul Porţile de Fier I au fost nevoiţi să aştepte la cozi interminabile în punctul sârbesc de trecere a frontierei de la Djerdap 1 din cauza unei greve a poliţiştilor de frontieră sârbi. Informatia de Severin precizeaza ca aceştia sunt în grevă albă (beli straik), ceea ce în româneşte se traduce prin executarea unui control  prin exces de zel. Din acest motiv, cozile în vama sârbească au fost foarte mari. Reprezentanţii sindicatului sârbesc refuză să facă vreo de­claraţie, dar din surse ne­ofi­ciale se pare că greva este pe ter­men nelimitat.

 

Servus Hunedoara scrie ca în piaţa din Petroşani primii brăduţi de Crăciun au ajuns la piaţă tocmai din sudul ţării, de lângă Dăbuleni. După pepeni, localnicii de acolo s-au specializat şi în brazi de Crăciun, şi nu oricum, ci unii ecologici. Sunt adusi cu rădăcină cu tot. Preţul unui astfel de brad de Crăciun este între 45 şi 100 de lei, în funcţie de mărime şi coroană, şi sunt singurii care au fost scoşi la vânzare în piaţa din Petroşani până acum.

 

România a devenit unul dintre furnizorii majori de competenţe profesionale ai flotei mondiale, calitatea înaltă a ofiţerilor de marină pregătiţi de învăţământul superior din Constanţa fiind recunoscută de cei mai pretenţioşi armatori. Acum, afacerea a trecut la un nou nivel: exportul de know-how educaţional. Astfel, aflam din Cuget Liber ca Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) deschide o filială în Kazahstan. Pentru UMC, ieşirea în lume cu o filială la Marea Caspică reprezintă mai mult decât o lovitură de imagine. Este, în primul rând, o afacere educaţională profitabilă. Taxa de şcolarizare pentru un student va fi de 2.000 de dolari pe an, astfel că, din primul an de existenţă, filiala va realiza un venit de 200.000 de dolari. La rândul lor, profesorii vor câştiga salarii nete de 4.000 de dolari.

 


Etichete revista preseilocalefrontieragrevasarbiconsileiriregulamentuniversitattekasahtanmaritim

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live