Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 13 iulie

Broccoli de Jucu;

Revista presei locale 13 iulie

Articol de Ina Chelan, 13 Iulie 2011, 03:48

Informaţia de Alba scrie despre o… temă de vacanţă : Intitulat „Patrimoniul de acasă”, proiectul se adresează copiilor şi tinerilor din mediul rural şi cuprinde mai multe ateliere de vacanţă: „Cercul micilor iconari”, „Din slovele bunicilor”, „Costumul popular din zestrea strămoşilor”, „Folclor muzical. Cântecele satului” şi „Comunicăm. Citim. Ne jucăm”. Pe parcursul vacanţei, copiii vor putea participa la aceste activităţi, expertizate de specialişti în domeniu şi în pedagogie şcolară, însoţite de materiale de lucru specifice fiecărui atelier, puse la dispoziţie de iniţiatorul proiectului.

Cotidianul Cuget Liber informează turiştii că au la dispoziţie şi o altă modalitate de a achita micile distracţii de pe litoral. Probabil că foarte puţini turişti ştiu că singurul oraş din ţară care beneficiază de un City Pass este Constanţa. Acesta permite accesul la cele mai importante obiective turistice din Constanţa şi Mamaia. Pe lângă intrările gratuite şi voucherele de discount, cei care achiziţionează cardul Constanţa City Pass beneficiază şi de linie prioritară la intrare.

După ce Jucu "a ajuns pe harta Europei" în urma deciziei gigantului Nokia de a-şi amplasa o fabrică în comună, jucanii intră pe piaţă cu o noutate agricolă: au devenit cultivatori de broccoli. La piaţă, leguma verzulie se află la loc de frunte între celelalte legume de sezon şi vânzătorii atrag atenţia cu mândrie că toate sunt "de la Jucu, originale". Reporterii de la Ziua de Cluj spun că alimentul minune se găseşte din belşug în Piaţa Mihai Viteazul, la preţuri cu câţiva lei mai mari decât conopida.

Pasiunea pentru apicultură poate aduce satisfacţii materiale celor care practică aceast îndeletnicire, afirmă Servus Hunedoara. Capitalul iniţial pentru demararea unei astfel de afaceri este în jur de 4.000 de lei în cazul achiziţionării unui număr de 20 de stupi precum şi a echipamentului necesar desfăşurării unei astfel de activităţi. Un producător care porneşte afacerea de la zero va obţine o producţie de circa 500 de kilograme de miere de albine în al treilea sau al patrulea an. Vestea bună este că solicitările marilor companii de distribuţie din Europa de Vest către apicultorii hunedoreni sunt din ce în ce mai mari.

Evenimentul regional al Moldovei prezintă o altă idee de afacere: Deşi pare greu de crezut, din gunoiul aruncat zilnic de ieşeni se obţin sume importante. Singura condiţie este să dispui de un utilaj modern şi performant, aşa cum este staţia de sortare a deşeurilor menajere din interiorul depozitului ecologic de la Ţuţora, întrucât materia primă nu se termină niciodată. Singura problemă o reprezintă trierea materialelor reciclabile, pentru că ieşenii nu sunt încă obişnuiţi cu normalitatea din statele civilizate: depozitarea selectivă.

Dacă tot vorbim despre gunoi, am aflat din Gazeta de Sud că Primăria Craiova intenţionează să amenajeze în oraş 20 de platforme de gunoi moderne. Noutatea este că acestea vor fi împrejmuite, iar edilii se gândesc ca accesul cetăţenilor la containere să se facă pe bază de cartelă.

Incendiile de vegetaţie uscată dau bătăi de cap autorităţilor, avertizează Informaţia de Severin. Cetăţenii nu înţeleg că nu trebuie să dea foc la vegetaţie uscată, la mirişti sau să facă foc în aer liber. În condiţiile unor tem­peraturi de peste 35 de grade focul se poate aprinde de la orice scânteie sau de la orice ţigară aruncată la întâmplare.

Monitorul de Vrancea scrie că meşterii din Maramureş au făcut o bijuterie din biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva“ din Valea Sării. Lucrările au fost recepţionate ieri. Biserica reprezintă un lăcaş de închinăciune realizat din lemn de către meşterii locali între anii 1772-1773. În biserică se mai păstrează fragmente de icoane pe pânză provenind de la o veche catapeteasmă în care sunt redate scenele „Judecata de apoi” şi „Împărtăşirea Mariei Elisabeta”.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august