Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

13 Decembrie 2011
Vizualizari: 1082
Comentează add

Maşinile înmatriculate în Bulgaria, trase pe dreapta de la 1 ianuarie! La Halele Centrale din Ploiesti, comercianţii au dat lovitura cu... şorici.

Revista presei locale 13 decembrie

ina-chelan

Maşinile înmatriculate în Bulgaria, trase pe dreapta de la 1 ianuarie!- titreaza cotidianul constantean Cuget Liber. Cetăţenii români care au reuşit să fenteze statul român până acum şi au preferat să circule cu maşini înmatriculate în alte state pe numele altor persoane, în general în Bulgaria, nu vor mai putea circula cu ele decât 90 de zile. Într-un timp relativ scurt va intra în vigoare Legea privind modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

Cu două săptămâni înaintea Crăciunului, la Halele Centrale din Ploiesti, comercianţii au dat lovitura cu... şorici, pe care l-au scos la vânzare la 50 de lei/kilogram. Preţul este cu 15 lei mai mare faţă de anul trecut. Ploieştenii consideră că este aberant să dea pe „pielea porcului” cât pe două kilograme de muşchi, semnaleaza Telegraful Prahova.

 

Câteva zeci de clujeni au aşteptat ieri chiar şi o oră pentru a-şi plăti impozitele către stat la Trezorerie. Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) susţin că până în data de 15 decembrie cetatenii trebuie să îşi plătească impozitele către stat, fapt care a cauzat aglomeraţia. Ziua de Cluj mai precizeaza că  un contribuabil  are posibilitatea să îşi plătească impozitele prin virament bancar, fără a i se percepe comision.

 

Evenimentul regional al Moldovei scrie ca Spitalul de Psihiatrie „Socola”, în parteneriat cu Centrul Naţional de Sănătate Mintală, va deschide primul Centru de Tratament al Copiilor cu Autism. Unitatea, realizată după modelul centrelor de specialitate din Franţa, va funcţiona începând de vineri, în cadrul Clinicii de Psihiatrie Pediatrică. Centrul vine sprijinul părinţilor, care până acum veneau cu copiii la spital, însă nu existau condiţii pentru efectuarea unei terapii de specialitate.

 

Citim in Monitorul de Vrancea ca peste 17.000 de abonaţi ai ENET au rămas din nou fără apă caldă, iar căldura în calorifere este la cote de avarie. Din cauza imposibilităţii de plată a facturii aferente lunii octombrie, în valoare de 1,9 milioane de lei, furnizorul de gaz a redus la jumătate debitul combustibilului. Conducerea ENET şi autoritatile Municipiului Focşani susţin că situaţia se va prelungi până când abonaţii care au restanţe îşi vor plăti facturile.

 

 

Elevii, tinerii şi adulţii iubitori ai naturii sunt aşteptaţi să ia parte, în calitate de voluntari, la cel mai nou proiect al lui Iosif Derzsi, cunoscut ca Bunicul, aflam din Tribuna Sibiu. Aso­ciaţiile "Convieţuirea" şi „Şcoala Naturii în Natură” au în plan derularea unui proiect educativ-ecologic de anver­gură, de lungă durată, care urmăreşte punerea în valoa­re a patrimoniului cultural de pe Valea Moaşei, comuna Racoviţa.  Proiectul gândit de Iosif Derzsi prevede programe intensive de 1-3 zile sau cursuri de pregătire pentru viaţă şi supravieţuire mon­tană derulate între opt şi zece zile, pe perioada verii, în timpul weekend-urilor com­plexul fiind deschis pentru vizitare.


Etichete revista preseilocalemasiniBulgariacaldura

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live