Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 12 septembrie

Bebeluş refuzat la internare; Strada unde este cutremur în fiecare zi; Omul care a făcut un muzeu.

Revista presei locale 12 septembrie

Articol de Ina Chelan, 12 Septembrie 2011, 03:50

Municipalitatea a lansat începând din această săptămână site-ul www.viatalagradi.ro, pentru a promova alimentaţia sănătoasă în grădiniţele clujene, aflam din Ziua. Site-ul conţine reţete sănătoase marca bloggerului Adrian Hădean şi a nutriţioniştilor de la Centrul de Diabet Cluj, informaţii privin programele sportive, dar şi alte activităţi de interes pentru părinţii clujeni care au un copil la gădiniţele din oraş.

Evenimentul regional al Moldovei publică o analiză asupra situaţiei dezastruoase în care a ajuns Aeroportul Iaşi, în oglindă cu dezvoltarea înfloritoare pe care o parcurge aerogara din Cluj. În timp ce Clujul lucrează la o nouă pistă de 3.500 de metri, Suceava este la un pas de a implementa o pistă de 2.400 de metri, iar Bacăul are deschidere către cele mai mari aeroporturi din Europa, Iaşul este blocat în proiectul peticirii cu încă 300 de metri a vechii piste de 1.800 de metri, ce are o vechime de 42 de ani.

Reporterii de la cotidianul constănţean Cuget Liber au fost pe strada unde este cutremur în fiecare zi. Locuitorii s-au obişnuit cu zgomotul şi cu trepidaţiile. Aproape că nu le mai bagă în seamă. Şi poate că nu i-ar mai deranja deloc dacă nu ar vedea cum la fiecare zgâlţâitură li se crapă casele. Strada Democraţiei, căci despre ea este vorba, se află la marginea de sud a Constanţei.

Satul de vacanţă din comuna Polovragi începe să prindă contur după ce în prezent se lucrează intens la sistemul de electrificare. Acesta era singurul inconvenient pentru ca cei care au concesionat terenurile să nu demareze lucrările de construire a căsuţelor sau pensiunilor, informează Pandurul.

Neonatologii se văd pentru a doua oară în ultimul an nevoiti să îngrijească un nou născut mai mic de un kilogram care a venit pe lume la Maternitatea Piatra Neamt în urmă cu o lună, citim in Monitorul. În mod normal, bebeluşul ar fi trebuit trimis imediat după naştere la Maternitatea Iasi. Din păcate, din cauza supraaglomeraţiei medicii au refuzat să-l primească si pe băietelul din Neamt, astfel că a rămas la Piatra, iar personalul luptă din răsputeri să-i salveze viaţa şi să-l transforme într-un copil perfect sănătos.

Pentru prima dată în existenţa de mai bine de jumătate de secol a Grădinii Zoologice Oradea, ieri, aici s-a consumat un eveniment inedit. Conducerea Zoo a decis scoaterea la vânzare a 513 exemplare de păsări şi animale domestice, în acest sens, începând cu ora 12.00, s-a desfăşurat o licitaţie publică cu strigare. Aproape 70 de persoane fizice şi-au manifestat interesul pentru achiziţionarea unor exemplare, însă, la „probele de foc", doar jumătate dintre aceştia s-au şi încumetat să liciteze. Măsura de scoatere la vânzare a fost determinată de faptul că, odată cu modernizarea Grădinii Zoologice, aceste animale şi păsări domestice nu se mai regăsesc în noua structură, semnalează Crişana.

Tribuna Sibiu îl aduce in fata cititorilor pe omul care a făcut un muzeu. Vreo 60 de saşi mai există acum în Miercurea Sibiului. O mână de oameni, faţă de numărul de altădată. După 1989, cei mai mulţi au plecat în Germania, iar din cei care au rămas mulţi s–au prăpădit. Au dus cu ei, fie în Germania, fie în pământ, poveşti de altădată, costume populare sau secretele mobilierului pictat. Din toate acestea a mai rămas câte ceva şi acolo, în Miercurea Sibiului, iar un etnic german, Martin Roth, a avut şi are grijă ca ele să se vadă într–un muzeu. L–a pus la punct din banii lui şi muncind de unul singur pentru că a avut un singur gând: „să las ceva pentru Miercurea Sibiului.” Aşa se face că astăzi oraşul se poate mândri că are un muzeu, deşi puţini sunt cei care o ştiu şi mai puţini cei care au dat o mână de ajutor.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august