Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

8 Mai 2012
Vizualizari: 1120
Comentează add

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 8 mai

mirela-ursachi

Sub titlul "Parlamentul a învestit Guvernul Ponta" - JURNALUL NAŢIONAL  scrie despre votul de ieri din legislativ.

Publicaţia comentează pe marginea rezultatului şi notează detaliile protocoalelor de colaborare pe care USL le-a încheiat cu UNPR şi cu minorităţile naţionale.

De asemenea, sunt enumerate priorităţile noului Executiv, printre care majorarea salariilor bugetarilor şi returnarea banilor pe care pensionarii i-au plătit în plus la CAS.

Premierul Victor Ponta a vorbit luni şi de posibilitatea eliminării măsurii de plafonare a despăgubirilor pentru casele naţionalizate - adaugă JURNALUL NAŢIONAL.

Şi ROMÂNIA LIBERĂ  abordează subiectul şi dezvăluie care sunt modificările pe care noii miniştri au de gând să le aducă în cadrul instituţiilor din subordine.

Referitor la planul de reîntregire a veniturilor angajaţilor de la stat - şi anume majorarea cu 8 la sută ce va fi aplicată luna viitoare, urmată de o nouă tranşă de 15 procente preconizată a fi operată în toamnă - autorul articolului susţine că "pentru a acorda cea de-a doua majorare de salarii chiar înainte de alegerile parlamentare, noul Executiv va fi nevoit să facă exact ceea ce USL îi imputa lui Mihai Răzvan Ungureanu: să ignore legea care interzice luarea unor astfel de măsuri cu mai puţin de şase luni înaintea unui scrutin".

ADEVĂRUL punctează, la rândul său, declaraţiile făcute de liderii USL după învestirea Cabinetului Ponta, precum şi criticile aduse Guvernului de PDL şi UDMR.

În plus, la capitolul majorări salariale, cotidianul explică cine NU va beneficia de aceste măsuri şi expune declaraţia ministrului delegat pentru Dialog Social, potrivit căruia nu toţi angajaţii de la stat au suportat în 2010 tăierea veniturilor cu 25 la sută şi, în consecinţă, aceştia nu vor primi cei 8 la sută în plus, anunţaţi pentru luna viitoare. 

EVENIMENTUL ZILEI analizează efectele creşterii salariilor comparativ cu reducerea contribuţiilor sociale, care a ieşit din discuţie momentan.

Ziarul precizează că, deşi reducerea contribuţiilor sociale ar fi adus venituri mai mici la buget, ar fi avut efect asupra economiei şi exemplifică modul în care s-ar fi resimţit acesta.

Tot EVENIMENTUL ZILEI prezintă produsele alimentare nesănătoase, după verificări făcute de Institutul de Bioresurse Alimentare din Bucureşti.

Publicaţia sintetizează: produsele româneşti sunt mai sigure, apa de la robinet este mai bună decât cea îmbuteliată, iar în unele cazuri ouăle de ţară sunt mai cancerigene decât cele de la găini stresate.

Detalii despre aceste aspecte precum şi argumentele specialiştilor le găsiţi în cuprinsul articolului.


Etichete articoleziareRomânia LiberăEvenimentul ZileiAdevărulJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live