Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

8 Februarie 2012
Vizualizari: 1501
Comentează add

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional şi România Liberă.

Revista presei centrale, 8 februarie

mirela-ursachi

Discuţiile din cadrul coaliţiei pe marginea formării noului Guvern este tema centrală a ziarelor de astăzi.

"Miniştrii-cheie ai noului Guvern" - titrează  Adevărul.

Publicaţia prezintă ceea ce autorul numeşte "feţele noi ale Guvernului Ungureanu" şi menţionează că, în timp ce PDL a schimbat întreaga garnitură de miniştri, UDMR şi UNPR ar dori să păstreze pesoanele care au activat în vechiul Executiv.

Ziarul adaugă faptul că USL îşi menţine decizia de a nu participa la votul din Parlament pentru învestirea Guvernului şi face un bilanţ al activităţii fostului prim-ministru, Emil Boc.

Evenimentul Zilei susţine că " Cea mai dificilă misiune a noului Guvern" este legată de buget.

Semnatarul articolului subliniază că "noul Executiv va fi obligat să respecte ţinta incredibil de ambiţioasă" asumată de cabinetul anterior de a mări încasările la buget cu aproape 8 procente, în condiţiile unei creşteri economice de numai 1,5 la sută.

Detalii despre riscurile generate de o astfel de situaţie şi cum poate fi atinsă ţinta de deficit pe anul în curs  - găsiţi în paginile ziarului.
   
Sub titlul "Formula de guvernare aleasă de Traian Băsescu este foarte riscantă", Jurnalul Naţional dezvăluie în exclusivitate opinia sociologului Alin Teodorescu pe marginea acestui subiect.

El a răspuns la întrebări legate de motivele demisiei fostului premier Emil Boc, dar şi de aspectul sondajelor după modificarea componenţei Guvernului.
   
Din România Liberă aflăm "Ce aşteaptă românii de la Mihai Răzvan Ungureanu: lista scurtă în 6 puncte".

Publicaţia comentează că noul premier este nevoit să schimbe nu doar întreaga echipă a predecesorului său, ci mai ales filozofia guvernării, iar pentru a demonstra că operaţiunea de schimbare este substanţială, Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să aibă la îndemână câteva soluţii clare cu ajutorul cărora să răspundă aşteptărilor celor nemulţumiţi de fostul cabinet, sau celor care nu mai au încredere în politică.

Ziarul punctează 6 astfel de soluţii de relansare a încrederii în Guvern, printre care :dialogul cu opoziţia, independenţa faţă de Cotroceni şi autoritatea faţă de PDL, precum şi speranţă pentru românii cu venituri mici.


Etichete revista preseiAdevărulEvenimentul ZileiJurnalul NaţionalRomânia Liberă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live