Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ionuţ Dragu

8 Decembrie 2011
Vizualizari: 941
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curentul, România Liberă şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 8 decembrie

ionut-dragu

"Împărţeala bugetului în coaliţie: UDMR, pe plus" titrează Evenimentul Zilei.

Publicaţia enumeră ministerele, autorităţile şi agenţiile guvernamentale din subordinea partidelor aflate la putere şi implicit sumele gestionate de acestea.

Evenimentul Zilei estimează că PDL va controla anul viitor 90 de miliarde de lei, iar UDMR peste 10 miliarde numai la nivelul Guvernului, cu 25 la sută mai mult decât în 2011. Totodată sunt enumerate ministerele al căror buget va fi mai mic în 2012 faţă de anul în curs.

Sub titlul "Rămânem fără bani", Jurnalul Naţional comentează că "România ar putea fi prima victimă colaterală a crizei datoriilor care cutremură în aceste zile zona euro". Ziarul îl citează pe consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, care susţine că ţara noastră dispune în acest moment de rezerve financiare pentru patru luni, iar Guvernul nu prea se mai poate împrumuta".

Autorul articolului notează şi opinia analistului economic, Ilie Şerbănescu, despre situaţia financiară a României, acesta apreciind că, anul viitor, trebuie să ne împrumutăm de 57 de miliarde de lei şi de 2,4 miliarde de euro, pentru refinanţarea datoriei publice şi a deficitului bugetar.

Din Curentul reiese că "România este campioana Uniunii Europene la creşterea economică. Publicaţia citează datele prezentate de EUROSTAT şi dezvăluie că "cifrele din trimestrul al treilea modifică în sus prognozele pentru întreg anul 2011".

România Liberă analizează "De ce se va scumpi carnea de porc în 2012". Ziarul aminteşte că, după 7 ani de interdicţie pe piaţa europeană, carnea de porc din România va putea fi din nou exportată începând din ianuarie, şi subliniază că acest aspect va duce la normalizarea preţurilor, care până în prezent ar fi fost mai scăzute - spun producătorii - din cauza presiunii pieţei interne, care este mai mică.

"Închisoare pentru joaca de-a privatizarea Sănătăţii" - atrage atenţia Curierul Naţional, care redă ce susţine Comisia de Supraveghere a Asigurărilor - şi anume că: "activităţile firmelor care strâng adeziuni pentru înscrierea la o Casă privată de Sănătate şi care promit câştiguri substanţiale din adeziunile colectate, constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoare sau amendă penală".

În cuprinsul articolului sunt detaliate motivele pentru care doar cei autorizaţi pot încheia poliţe de asigurare, dar şi modul în care trecerea la sistemul privat de sănătate poate deveni o afacere pentru "intermediari".

Jurnalul Naţional prezintă în exclusivitate un interviu cu posesoarea manuscriselor lui Cioran, care povesteşte cum a găsit comoara, dar şi ce ar face cu banii dacă va obţine în justiţie dreptul asupra manuscriselor.


Etichete fotbalLiga CampioniloroptimiJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiCurentulRomânia LiberăCurierul Naţional

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live