Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alexandra Stoica

6 Iunie 2012
Vizualizari: 988
Comentează add

Articole din România Liberă, Adevărul, Evenimentul Zilei, Ziarul Financiar şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 6 iunie

alexandra-stoica

"Prima răscruce româno-ungară din ultimul deceniu", citim în România Liberă.

Guvernul român ia în calcul declararea şefului Parlamentului de la Budapesta persona non grata, pentru că a sosit la Târgu Mureş ignorând mesajele autorităţilor române. Problemele au început însă din momentul în care FIDESZ a ajuns la putere şi s-au transformat într-un "adevărat război rece". Ce se întâmplă acum contrastează cu relaţiile din perioada în care socialiştii erau la putere în Ungaria, când cele două guverne ţineau şedinţe comune şi se sprijineau reciproc în mai multe dosare.

De ce a venit Kover Laszlo în România? Adevărul scrie că "FIDESZ caută voturi în Transilvania". Totodată face campanie pentru Partidul Civic Maghiar în câteva judeţe din Ardeal. Venirea lui Kover a stârnit şi iritarea UDMR, formaţiune ocolită de sprijinul oficialilor maghiari.

Evenimentul Zilei ne spune unde sunt "cele mai încinse bătălii de la locale", "pe viaţă şi pe moarte". La Cluj, de exemplu, "câştigătorul se decide la fotografie". Aici nu este vorba doar despre obţinerea unui mandat de primar, crede Evenimentul.

În acelaşi ziar citim: "Leul dă proba de foc în două săptămâni", în ziua în care grecii vor decide nu numai componenţa Parlamentului de la Atena ci soarta monedelor europene.

Acelaşi subiect, în Ziarul Financiar: guvernatorul BNR a început bătălia cu cei care se aşteaptă la o creştere a cursului spre 5 lei pentru un euro dacă Grecia iese din uniunea moneatră. Prognoza unui astfel de curs "suferă", pentru că într-un asemenea caz, cursul dolari/euro se duce chiar spre 1,1, spune Isărescu şi lasă să se înţeleagă că BNR nu va sta cu mâinile în sân.

Tot în Ziarul Financiar: "Petrolul a scăzut cu 24 la sută din martie, dar benzina s-a scumpit cu 2 la sută". Nicio companie petrolieră locală nu a anunţat deocamdată vreo ieftinire vizibilă, iar cursul leu-dolar a anulat destul de mult din scăderea barilului.

"Guru Bivolaru şi-a schimbat sediul", aflăm din Adevărul. Îşi continuă activităţile într-un templu de la periferia Parisului, dar susţine că e în Suedia pentru a deruta poliţiştii români care îl caută pentru trafic de persoane şi infracţiuni sexuale.

De minimum şapte ani, nimeni nu se oboseşte să pună mâna pe el. Între timp, MISA face lobby agresiv în Parlamentul European: vrea să obţină semnăturile europarlamentarilor pe scrisori în care acuză abuzurile pe care le-au îndurat de pe seama autorităţilor.

Jurnalul Naţional ne aminteşte că astăzi este programat un nou termen în "Trofeul Calităţii", un "porces mamut", cu o încărcătură politică nemaipomenită în ultimii 20 de ani din cauza ţintei vizate.


Etichete România LiberăAdevărulEvenimentul ZileiZiarul FinanciarJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live