Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

6 Decembrie 2011
Vizualizari: 1164
Comentează add

Articole din România Liberă, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 6 decembrie

mirela-ursachi

"Vot anti-Schengen în Parlament" titrează România Liberă care notează că avizul negativ dat de comisiile juridice pentru bugetul Agenţiei Naţionale de Integritate s-ar putea traduce într-o bilă neagră în următorul raport pe Justiţie al Comisiei Europene.

Ziarul enumeră cauzele care au dus la acest rezultat şi subliniază importanţa bunei funcţionări a instituţiei, cerută insistent şi de Comisia Europeană.

"Comasarea alegerilor pe repede înainte" - scrie Jurnalul Naţional, referitor la proiectul de lege privind organizarea în 2012, în aceeaşi zi, a alegerilor locale şi parlamentare.

Publicaţia dă detalii despre proiectul discutat în cadrul coaliţiei de guvernare şi reface firul declaraţiilor din cursul zilei de ieri, legate de posibilitatea ca Guvernul să îşi asume răspunderea pentru document.

Totodată, articolul aduce în atenţie opinia opoziţiei legată de demersul coaliţiei, dar şi de modul în care ar urma să fie promovat proiectul de lege în Parlament şi punctează opţiunile pe care USL le are în vedere într-o astfel de situaţie.

"Comasarea alegerilor, decisă până de Crăciun" - anunţă Evenimentul Zilei şi adaugă: "reducerea numărului de aleşi a fost amânată pentru la anul şi va necesita noi negocieri în rândul puterii". Ziarul menţionează că discuţiile cu privire la sistemul electoral "ar putea fi reluate după ce PDL a descoperit că nu este avantajat de varianta deja convenită".

Tot Eevenimentul Zilei  dezvăluie: "Un cutremur puternic e inevitabil în 2012! Estimarea aparţine şefului secţiei de predicţie a Comisiei Europene de seismologie, George Purcaru, care a prezentat încă de anul trecut, la un Congres de specialitate, predicţia pentru Vrancea în 2012.

Publicaţia face o sinteză a studiului realizat de profesorul seismolog, George Purcaru ,şi prezintă scenarii legate de magnitudinea posibilelor cutremure.

În fine, Curierul Naţional anunţă: "apartamentele, în sezonul reducerilor" şi trece în revistă preţurile la nivelul ţării.

Potrivit articolului, proprietarii de apartamente vechi au operat scăderi de preţ şi în ultima lună, în schimb, segmentul locuinţelor noi a fost mai rezistent la trendul descendent.


Etichete revista presei centralearticolepublicaţiiziareRomânia LiberăJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiCurierul Naţional

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live