Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

5 Iunie 2012
Vizualizari: 919
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, România Liberă, Evenimentul Zilei şi Adevărul.

Revista presei centrale, 5 iunie

mirela-ursachi
"Şeful Parlamentului ungar, oprit din drum" - scrie JURNALUL NAŢIONAL, care relatează despre scrisoarea pe care preşedinţii celor două Camere ale Legislativului român i-au adresat-o ieri liderului Adunării Naţionale a Ungariei, Kover Laszlo, solicitându-i să-şi amâne vizita pe care o are planificată azi în România.
 
De asemenea, ziarul dezvoltă contextul vizitei preşedintelui Parlamentului ungar în România şi adaugă că, potrivit liderului PCM Mureş, acesta nu îşi va amâna vizita.
 
"Revine dictatura sindicatelor din Învăţământ?" - se întreabă ROMÂNIA LIBERĂ.
 
Articolul analizează anunţul făcut de ministrul interimar al Educaţei, Liviu Pop, că a semnat un ordin prin care profesorilor din învăţământul preuniversitar li se vor reţine, din nou, cotizaţiile sindicale direct de pe statele de plată.
 
Publicaţia precizează că se revine astfel la o practică mai veche, interzisă în mandatul lui Daniel Funeriu, şi expune opiniile fostului ministru de resort, precum şi ale profesorilor, legate de acest subiect. 
 
Deciziile ministerului Educaţiei se regăsesc şi în EVENIMENTUL ZILEI, dar sub alte aspecte - respectiv modificările preconizate pentru examenul de Bacalaureat de anul viitor, care ar putea avea probe diferenţiate, în funcţie de profil.
 
În cuprinsul articolului sunt notate posibilele cauze ale unei astfel de schimbări, precum şi părerile pro şi contra acestui demers.
 
Tot EVENIMENTUL ZILEI titrează "adio pensie: vom munci până la 80 de ani".
 
Cotidianul se referă la soluţia pentru criza datoriilor din zona euro, enunţată de gigantul american AIG, care consideră că populaţia trebuie să muncească mai mult pe măsură ce speranţa de viaţă creşte.
 
Ziarul pune accent pe situaţia Greciei, care are o vârstă medie de pensionare de 59,6 ani, printre cele mai scăzute din Europa, dar unde durata medie de viaţă este de 81,3 ani şi analizează şi starea României la acest capitol, concluzionând că "până în 2060, numărul de pensionari este aşteptat să-l depăşească pe cel al angajaţilor într-o proporţie de 109 la sută".
 
În fine, în Bucureşti, "Ploaia a redus poluarea la jumătate" -  dezvăluie ADEVĂRUL, raportându-se la măsurătorile făcute de cele opt staţii de monitorizare a calităţii aerului.
 
Se pare, însă, că efectul nu va fi unul de durată - spun meteorologii - şi menţionează că fenomenul este ciclic, iar canicula va readuce poluarea la valori asemenătoare celor anterioare ploilor din ultima vreme.
 
Publicaţia dă detalii despre gradul de poluare cu pulberi în suspensie din Capitală şi enumeră printre cauze traficul rutier şi şantierele care nu respectă acordurile de mediu.

Etichete Revista presei,Jurnalul NaţionalRomânia LiberăEvenimentul ZileiAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live