Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

4 Aprilie 2012
Vizualizari: 1006
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, România Liberă, Adevărul şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 4 aprilie

mirela-ursachi

"FMI a dat publicităţii scrisoarea de intenţie" - anunţă JURNALUL NAŢIONAL şi notează câteva elemente conţinute de documentul convenit cu Guvernul de la Bucureşti, după cea de-a patra evaluare a acordului preventiv, derulată în periada ianuarie-februarie.

Pe lângă reiterarea angajamentelor mai vechi ale statului român faţă de FMI, scrisoarea de intenţie prevede şi noutăţi precum măsuri pentru eficientizarea şi privatizarea companiilor de stat.

De asemenea, Executivul îşi reînoieşte angajamentul de a consolida absorbţia fondurilor europene şi de a liberaliza piaţa energei şi a gazelor.

Articolul dă detalii despre sectoarele ce necesită soluţii de eficientizare a activităţii precum şi despre ce alte solicitări a făcut părţii române instituţia financiară internaţională.

"MRU, de trei ori mai darnic decât Boc?" - se întreabă ROMÂNIA LIBERĂ şi adaugă: "după discuţii în spatele uşilor închise, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a alocat ieri aproape 650 de milioane de lei pentru plata datoriilor primăriilor şi pentru continuarea proiectelor aflate în derulare.

Suma este de trei ori mai mare decât fondurile alocate de guvernul Boc pentru întreg anul 2011 - spune cotidianul şi face trimitere la presupusa legătură dintre lipsa banilor în teritoriu şi recentele plecări din PDL.

Ipoteza este susţintă de liderul filialei Buzău, deputatul democrat-liberal, Cezar Preda. Totodată, ROMÂNIA LIBERĂ numeşte o parte dintre cei care au ieşit din PDL în ultima perioadă, şi punctează şi ultimele judeţe afectate de aceste plecări din partid.

ADEVĂRUL scrie despre situaţia de la Camera de Comerţ Bucureşti, după ce preşedintele acesei instituţii, Sorin Dimitriu, şi alţi doi subalterni au fort reţinuţi ieri de procurorii DNA.

Ei sunt acuzaţi de şantaj în formă continuată şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins taxe de protecţie angajaţilor Camerei de Comerţ.

Autorul articolului dezvăluie ce sume ar fi reuşit cei trei să obţină prin aceste metode de la angajaţii din subordine şi face un scurt istoric al activităţii preşedintelui Camerei de Comerţ Bucureşti.

În fine, EVENIMENTUL ZILEI prezintă un interviu cu Cristian Bota, şeful companiei producătoare de medicamente care a invitat oncologi români la un congres de profil în India. Acesta explică necesitatea pregătirii continue a medicilor şi adaugă faptul că aceste programe, prin care diverse companii sponsorizează formarea profesională a cadrelor medicale, sunt legale.

Pe lângă dezvoltarea acestui subiect, Cristian Bota infirmă orice legătură a companiei pe care o conduce cu scandalul morfinei, ţinând cont că firma nu este nici producătoare şi nici distribuitoare al acestei game de produse.
 


Etichete Jurnalul NaţionalRomânia LiberăAdevărulEvenimentul Zilei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live