Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

30 Noiembrie 2011
Vizualizari: 854
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, România liberă, Jurnalul Naţional şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 30 noiembrie

costi-dumascu

"Cele cinci greşeli strategice în urma cărora Ponta ar putea pierde şefia PSD" - titrează pe prima pagină Evenimentul Zilei.

Publicaţia menţionează că, potrivit unui document elaborat de o organizaţie de casă a PSD, USL riscă să nu obţină peste 50 la sută şi poate pierde alegerile viitoare pe baza propriilor erori.

Totodată, autorul enumeră aşa zisele greşeli care au costat sau vor costa USL-ul, printre care constituirea prea devreme a Uniunii Social-Liberale şi exluderea lui Mircea Geoană din PSD, care ar fi "ascuţit anumite conflicte în interiorul partidului.

România liberă încearcă să răspundă la întrebarea : "De ce este importantă şefia Senatului" şi comentează pe marginea agitaţiei din ultimele săptămâni create în jurul acestei funcţii.

Ziarul face o analiză a presupuselor avantaje ce decurg din deţinerea preşedinţiei Camerei superioare a Legislativului şi susţine că "de şeful unei Camere depinde când intră un proiect în dezbatere, dacă mai iese din Parlament şi cu ce rezoluţie - aprobare sau respingere".

Jurnalul Naţional prezintă în exclusivitate un interviu cu Crin Halaicu - după 15 ani de tăcere. Primul primar ales al Bucureştiului după Revoluţie explică "subiectele controversate pe care le-a lăsat în urmă când a părăsit funcţia de edil şef al Capitalei.

Crin Halaicu dezvăluie pentru Jurnalul Naţional, printre altele, cum s-a născut legenda primei "borduriade", care a fost povestea parcărilor Dalli, cum a făcut primul milion de dolari din asigurări dar şi cu ce s-a ocupat după ieşirea din viaţa publică.

În fine, din Curierul Naţional aflăm "Ce caută multinaţionalele la viitorii angajaţi?", în contextul în care criza a schimbat cerinţele companiilor mari.

Articolul notează că angajatorii sunt mai centraţi pe rezultate şi experienţa anterioară, iar candidaţii sunt mult mai atent evaluaţi. Specialiştii în resurse umane contactaţi de ziar dau detalii despre procedurile de recrutare dar şi sfaturi pentru contruirea unei cariere.


Etichete revista preseiEvenimentul ZileiRomânia liberăJurnalul NaţionalCurierul Naţional

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live