Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihai Udroiu

30 Mai 2012
Vizualizari: 1267
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, România Liberă, Adevărul şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 30 mai

mihai-udroiu
"Răpire, fugă sau asasinat?" se întreabă pe prima pagină Evenimentul Zilei, care comentează ipotezele lansate de procurorii de la Parchetul general în cazul dispariţiei lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, pe cînd acesta din urmă se afla la conducerea ANAF. Anchetatorii au stat de vorbă cu soţia lui Codruţ Marta şi cu omul de afaceri, Elan Schwartzenberg, care nu-şi pot explica de ce bărbatul este de negăsit.
 
România Liberă încearcă să afle "Cine ar fi avut interesul să dispară Codruţ Marta?". Surse ANAF au declarat pentru publicaţie că una din pistele verificate este posibilul refuz al acestuia de a da înapoi o parte din sumele obţinute din consultanţă şi publicitate scoase din ţară de reţelele de spălat bani.
 
"Codruţ Marta a dispărut la fix: tocmai îl căuta DNA", constată Adevărul şi notează că absenţa fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar are loc chiar înainte de finalizarea unei anchete a DNA  în care era vizat şi în care a fost arestat la un moment dat omul de afaceri bihorean, Attila Racz. În plus, ziarul prezintă aspecte inedite ale relaţiei dintre Marta şi Blejnar, prieteni din copilărie ajunşi parteneri în afaceri.
 
Rămînem la Adevărul, în care citim că "Guvernul ar putea amîna la nesfîrşit scumpirea curentului". Ziarul expune o serie de prevederi ale viitoarei legi a energiei electrice, ce ar lăsa executivului o portiţă prin care poate bloca majorarea tarifelor pentru şase luni, perioadă ce poate fi prelungită succesiv cu cîte trei luni. Aspectul îi bucură pe consumatori, dar îi supără pe investitori, constată publicaţia. Aceştia din urmă spun că proiectul liberalizării energiei dă prea multă libertate guvernului în a interveni pe piaţă.
 
Ne întoarcem la Evenimentul Zilei, care se întreabă: "Intră economia la apă după ploi?". Articolul punctează domeniile afectate deja de precipitaţiile din ultimele zile şi avertizează că ploile ar putea influenţa negativ revenirea, şi aşa incertă, pe creştere economică, a României. În sprijinul afirmaţiei, ziarul consemnează părerile pe subiect ale unor experţi în domeniu.
 
Jurnalul Naţional a stat de vorbă cu regizorul Cristian Mungiu, al cărui film "După dealuri" a fost recompensat cu două premii la recentul festival de la Cannes. Cineastul vorbeşte despre pelicula sa şi explică de ce publicul din România o va vedea abia la toamnă. În plus, regizorul demontează şi comentariile apărute în presa românească, potrivit cărora filmul a fost deopotrivă criticat şi lăudat la Cannes şi argumentează: "Nu filmul este controversat, ci subiectul".

Etichete revista presei centraleziarearticoleEvenimentul ZileiRomânia LiberăAdevărulJurnalul Naţional

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live