Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

29 Iunie 2012
Vizualizari: 1507
Comentează add

Articole din România Liberă, Adevărul, Jurnalul Naţional, Adevărul şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 29 iunie

mirela-ursachi

"Băsescu, împiedicat să-şi exercite mandatul" - titrează Evenimentul Zilei referitor la componenţa delegaţiei care s-a deplasat la Consiliul European de la Bruxelles şi dă detalii despre declaraţia susţinută ieri de preşedintele Traian Băsescu pe această temă.

Autorul articolului notează că "şeful statului nu a vrut să creeze o problemă de imagine României şi a cedat în războiul reprezentării ţării la această reuniune, însă consideră că suntem într-o situaţie în care statul de drept este pus sub semnul întrebării". 
   
Sub titlul "Cât îl va costa pe Ponta fotografia de grup de la Bruxelles", România Liberă analizează posibilele efecte ale deciziei şefului Executivului de a participa la Consiliul European. Cotidianul comentează că, "în lupta dintre preşedinte şi premier pe acest subiect, Victor Ponta pare să fi ieşit victorios, însă modul în care a ajuns la Bruxelles este posibil să-l coste pe liderul PSD în plan intern mai mult decât a câştigat în plan extern".

România Liberă aminteşte care au fost mijloacele tactice folosite în timpul desfăşurării disputei pe tema participării la Consiliul European şi susţine că "Traian Băsescu pare să-i fi pregătit o ambuscadă lui Victor Ponta la întoarcerea acasă, iar ministrul de Externe, Andrei Marga ar putea fi prima victimă.
   
"Cine stăpâneşte legile României?" se întreabă retoric Adevărul şi continuă: "Guvernul a decis să preia Monitorul Oficial de la Camera Deputaţilor pentru a controla momentul apariţiei unor acte normative".

Executivul îşi motivează ordonanţa privind modificarea Legii de Organizare a Monitorului Oficial prin faptul că la nivelul Regiei se manifestă disfuncţionalităţi importante - precizează publicaţia, care menţionează că, de cealaltă parte, presa a speculat că unul dintre efectele acestei mutări ar putea fi amânarea publicării deciziei date de CCR în favoarea lui Traian Băsescu pe marginea deplasării la Bruxelles.

Adevărul susţine, însă, că lucrurile ar fi mai complicate, făcând referire la conducerea Monitorului Oficial, şi încheie cu reacţia europarlamentarului PDL, Traian Ungureanu, care a criticat ieri deciziile Guvernului.
   
Schimbăm aria de interes cu Jurnalul Naţional, care scrie: "cazul Năstase, reclamat în străinătate".

Este vorba de anunţul făcut de preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoaie, privind intenţia de a propune astăzi, la Consiliul Naţional, sesizarea organismelor internaţionale şi depunerea unei plângeri la CSM împotriva anchetatorilor în cazul lui Adrian Năstase.

Demersul urmăreşte respectarea independenţei profesionale a medicilor - subliniază ziarul şi dezvăluie ultimele detalii despre cererea de întrerupere a executării pedepsei fostului premier.


Etichete revista preseiRomânia LiberăAdevărulJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live