Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mirela Ursachi

28 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1053
Comentează add

Articole din România Liberă , Adevărul, Curierul Naţional, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 28 noiembrie

mirela-ursachi

"Pentru cine se pregăteşte şefia Senatului" - titrează România Liberă şi descrie atmosfera din camera superioară a Parlamentului în urma demiterii din această funcţie a lui Mircea Geoană, apreciind că există dispute privind grupul politic căruia i se cuvine portofoliul. Publicaţia menţionează că senatorii nu vor să aştepte decizia de pe 7 decembrie a Curţii Constituţionale - care trebuie să se pronunţe în privinţa revocării lui Geoană - iar partidele îşi revendică fiecare dreptul a desemna un candidat pentru şefia Senatului.

Subiectul se regăseşte şi în Adevărul. Ziarul comentează că UDMR ar fi avut diverse solicitări în cadrul negocierilor de la nivelul coaliţiei pe marginea candidatului pentru preşedinţia Senatului. Totodată, sunt enumeraţi democrat liberalii care ar putea fi nominalizaţi, în condiţiile în care PDL nu a făcut, deocamdată, un anunţ oficial în acest sens.

"Creşterea salariilor şi a pensiilor ar încălca legea"- anunţă Curierul Naţional citând Consiliul Fiscal. Potrivit articolului, autoritatea amintită consideră că o majorare a veniturilor bugetarilor la jumătatea anului viitor ar încălca 5 prevederi stabilite prin Legea responsabilităţii fiscale. De asemenea, sunt estimate consecinţele unei astfel de măsuri asupra deficitului bugetar, care are ca ţintă 1,9 la sută din PIB.

"Bugetul pe 2012 este ambiguu" - scrie Juralul Naţional, raportându-se la neclarităţile pe care Consiliul Fiscal le-a semnalat la proiectul bugetului pe anul viitor şi face o trecere în revistă a acestora. În plus, sunt notate recomandările pe care Consiliul Fiscal le-a făcut Guvernului şi atenţionarea legată de faptul că "ratarea ţintei de deficit va fi percepută ca un derapaj".

Tot Jurnalul Naţional dezvăluie în exclusivitate: "Primăria Timişoara şi-a falimentat societatea de drumuri". Publicaţia susţine că "falimentul fraudulos a fost decoperit de Curtea de Conturi" şi detaliază cum s-a ajuns la această concluzie.

În fine, Evenimentul Zilei prezintă un interviu cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Ea a declarat, printre altele, că "procurorii au investigat zone intangibile până acum" şi a anunţat că lucrează la un ghid de unificare a practicii judiciare pentru a fi evitată pe viitor: "joaca de-a arestările".


Etichete revista presei centraleziarearticolepresăRomânia LiberăCurierul NaţionalAdevărulEvenimentul ZileiJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live