Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihai Udroiu

28 Mai 2012
Vizualizari: 1291
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 mai

mihai-udroiu
"Operaţiunea Opriţi Urna", titrează pe prima pagină Evenimentul Zilei, cu referire la încercarea de reînhumare la Odorheiu Secuiesc a scriitorului maghiar, Nyiro Jozsef.
 
Aducerea în ţară a urnei cu cenuşa controversatului scriitor a provocat un circ ieftin, în ziua de Rusalii, adaugă publicaţia, care prezintă pas cu pas demersurile ambelor părţi: pe de o parte de a împiedica iniţiativa, iar pe de cealaltă, de a o duce la îndeplinire.
 
Sunt consemnate punctele de vedere exprimate de premierul Victor Ponta şi de preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo. În plus, puteţi citi şi o scurtă prezentare a celui care a fost Nyiro Jozsef. 
 
Subiectul a suscitat interes şi pentru Jurnalul Naţional, care face "Cronica unei înmormîntări ratate" şi conchide: "ceremonia de înhumare s-a transformat în comemorare cu multă presă, poliţie la toate colţurile şi peste 2.000 de curioşi."
 
România Liberă publică un interviu în exclusivitate cu şeful diplomaţiei, Andrei Marga, în care acesta îşi prezintă opinia despre o serie de aspecte interne şi externe ale politicii româneşti. Pe plan intern, Andrei Marga răspunde la întrebări legate de viitorul preşedinte al ţării, dar şi de efectele unei eventuale suspendări a actualului şef al statului. Pe plan extern sunt abordate chestiuni precum relaţiile cu Rusia şi Statele Unite, sau aderarea României la spaţiul Schengen.
 
Sub titlul "Ultimii sălbatici ai Capitalei", Adevărul prezintă astăzi povestea triburilor de rromi care supravieţuiesc de mulţi ani în groapa Văcăreşti. Între hoteluri şi apartamente de lux, cîţiva rromi trăiesc zi de zi aşa cum trăiau oamenii acum 1.000 de ani. Nu ştiu legile, n-au acte de identitate, nu ştiu nici măcar cine e preşedintele. Articolul ilustrează prin propriile lor cuvinte o viaţă adaptată la condiţiile specifice fiecărui anotimp, viaţă presărată cu necazuri, dar şi cu speranţă.
 
Tot în Jurnalul Naţional, puteţi citi povestea a doi supravieţuitori de pe Titanic, o femeie originară din România şi fiul acesteia. Nepotul ei, Carl Moore, profesor la universitatea americană Kent State, spune povestea familiei sale, întrepătrunsă cu amintiri depănate de tatăl său legate de viaţa la bordul marelui vapor. Bărbatul demontează şi o scenă ilustrată în filmul Titanic, care ar fi fost desprinsă din  experienţa bunicii sale.

Etichete revista presei centralearticoleziareEvenimentul ZileiJurnalul NaţionalRomânia LiberăAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live