Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Băzăvan

25 Octombrie 2011
Vizualizari: 1116
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, Adevărul, România Liberă şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 25 octombrie

mirela-bazavan

"Trăiască Regele" scrie pe prima pagină Adevărul. Publicaţia dă detalii despre protocolul primirii Majestăţii sale în parlament şi menţionează că la omagierea regelui vor fi prezenţi 70 de invitaţi, membri ai înaltei aristocraţii  europene şi orientale.

Articolul specifică faptul că parlamentarii PDL nu au primit de la partid interdicţie de participare la eveniment şi enumeră politicienii care vor absenta din diverse motive.

"Deficitul bugetar în 2012 trebuie să fie mult sub 3 la sută" - titrează Evenimentul Zilei şi continuă în subtitlu - " preşedintele Train Băsescu a cerut ieri guvernului să fie prudent în elaborarea bugetului şi să diminueze, pe cât posibil, împrumuturile de pe piaţa internă şi cea externă".

Ziarul notează argumentele şefului statului pentru aceste cereri, printre care limitarea cheltuielilor statului.

Traian Băsescu a spus însă că "trebuie găsite soluţiile cu cel mai mic impact asupra populaţiei".

Şi România Liberă tratează subiectul sub titlul "Cât ne costă criza din Uniunea Europeană?".

Cotidianul sintetizează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu pe această temă şi expune factorii de care trebuie să ţină cont România în elaborarea bugetului viitor.

Un element important, liderul de la Cotroceni subliniază că măsurile pentru corectarea deficitului nu vor afecta negativ pensiile şi salariile - adaugă România Liberă.

"227 de milioane de euro pentru 21 de gări" - dezvăluie Jurnalul Naţional şi continuă: "CFR abia face licitaţii pentru bani care aşteaptă de patru ani".

Servicii de calitate pentru călători, reorganizarea căilor de acces la tren şi facilităţi moderne pentru angajaţii Companiei - sunt doar câteva dintre planurile pe hârtie ale CFR, care trebuie puse în practică în următorii trei ani pentru că altfel banii europeni necheltuiţi devin istorie  - atrage atenţia autorul.


Etichete revista preseiEvenimentul ZileiAdevărulRomânia LiberăJurnalul Naţional

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live