Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

25 Mai 2012
Vizualizari: 1182
Comentează add

Articole din România Liberă, Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 25 mai

octavian-begu

Ziarele de astăzi au descoperit că la alegerile locale de anul acest sunt mai puţin candidaţi. Citim şi despre consecinţele deprecierii leului şi finala Eurovision de mâine.

Din România Liberă aflăm că femeile stau deoparte de funcţiile din administraţia publică şi anul acesta.

Astfel, potrivit unei statistici, la alegerile locale din 2012 sunt mai puţini candidaţi, doar câteva femei şi patru persoane cu numele fostului dictator Ceauşescu.

Într-un interviu din Adevărul, politologul Daniel Barbu apreciază că partidele sunt de vină pentru stoparea ascensiunii femeilor în activitatea politică.
   
"Liberalii îi arată cartonaşul galben lui Băsescu", citim în Jurnalul Naţional.

Potrivit preşedintelui de onoare al PNL, Radu Câmpeanu, Uniunea Social Liberală ar trebui să iniţieze suspendarea din funcţie a şefului statului, din cauza conflictelor cu actualul guvern.
   
Evenimentul Zilei susţine că a început Marea Epurare politică.

Ziarul consideră un abuz decizia premierului Victor Ponta de a-l înlocui, fără justificare, pe Vladimir Tismăneanu de la şefia Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.
   
Bursa anunţă că leul a atins un nou minim istoric faţă de euro şi precizează că şi dolarul american şi francul elveţian au înregistrat aprecieri semnificative faţă de moneda naţională.
   
Ziarul financiar titrează: "Arde la buzunare" şi explică: Deprecierea leului a încărcat cu 100 de milioane de euro factura clienţilor cu credite în valută.

În acelaşi cotidian citim despre una din poveştile de succes din economia românească.

Şeful SIDEX Galaţi consideră că Dacia a salvat compania mamă Renault de la faliment şi reprezintă un model de urmat, inclusiv de către cei de la combinatul siderurgic Arcelor Mittal.
   
Sub titlul "Taxa clawback s-a întors împotriva bolnavilor", Curierul Naţional citează declaraţiile reprezentanţilor unor producători potrivit cărora  supra-taxarea ar putea provoca dispariţia de pe piaţă a companiilor care produc medicamente ieftine.
   
Căile ferate - gaură neagră în ţara noastră, afacere în Cehia.

România Liberă se întreabă de ce la noi închirierea liniilor de cale ferată unor operatori privaţi s-a dovedit o afacere păguboasă, în timp ce în Cehia lucrurile stau exact pe dos.

Adevărul se referă la finala Eurovision de mâine şi constată că trupa Mandinga va concura pe poziţia a 14-a pe scena de la Baku, marcând cea de-a 14-a participare a României în această competiţie.


Etichete revista preseiRomânia LiberăAdevărulJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiBursaZiarul FinanciarCurierul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live