Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

23 Ianuarie 2012
Vizualizari: 653
Comentează add

Articole din Adevărul, România Liberă, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 23 ianuarie

mirela-ursachi

Protestele din ţară, discuţiile din interiorul opoziţiei despre alegerile anticipate şi un interviu cu vicepreşedintele PDL, Mihai Stănişoară - sunt câteva dintre subiectele ziarelor de azi.

Sub titlul "Vocile raţiunii în iarna revoltelor", Adevărul aduce în atenţie opiniile, despre evenimentele din ţară, ale unor români care au realizat lucruri importante în diverse domenii de activitate.

Detalii despre percepţia acestora referitoare la manifestaţiile stradale din ultimele 10 zile, precum şi despre soluţiile imediate şi pe termen lung de rezolvare a crizei, găsiţi în paginile ziarului.

Aceeaşi publicaţie susţine: "Năstase îi dă lecţii de Constituţie lui Antonescu" şi comentează că sesiunea parlamentară extraordinară convocată astăzi, îi găseşte pe liderii opoziţiei pe poziţii diferite.

Autorul articolului descrie procedura alegerilor anticipate şi notează că preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a sesizat membrii USL că demisia parlamentarilor opoziţiei - una dintre soluţiile propuse de liderul liberal, Crin Antonescu - nu ar declanşa alegeri înainte de termen.
   
România Liberă analizează "Ce şanse are USL să obţină sancţionarea României de către Uniunea Europeană?".

Este vorba despre declaraţia eurodeputatului PSD, Rovana Plumb, care a susţinut săptămâna trecută că va fi organizată o dezbatere publică în Parlamentul European "cu privire la derapajele democratice din România" şi care a avertizat că, dacă deficienţele nu sunt remediate, "se poate invoca aricolul 7 al Tratatului cu forul comunitar".

Ziarul dezvăluie că celebrul articol 7, devenit motiv de dispută între opoziţie şi putere, ce prevede sancţiuni pentru ţările Uniunii Europene care nu respectă regulile democratice, nu a fost pus până în prezent în aplicare.

În plus, demersul este unul greoi şi presupune probe incontestabile care să arate că în ţara respectivă s-au produs derapaje puternice - subliniază România Liberă.
   
Evenimentul Zilei prezintă un interviu cu vicepreşedintele PDL, Mihai Stănişoară, care îşi exprimă părerea despre evenimentele din ultimele zile şi despre posibilele soluţii pentru depăşirea crizei actuale.

Totodată, el enumeră câteva dintre erorile, dar şi lucrurile bune, realizate de PDL în această perioadă.
   
În fine, Jurnalul Naţional reflectă pe larg, în ediţia sa de azi, protestele din Bucureşti şi din ţară sub diverse aspecte, inclusiv a imaginii pe care presa străină o conturează pe marginea evenimentelor din România.


Etichete revista preseiAdevărulRomânia LiberăEvenimentul ZileiJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live