Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alexandra Stoica

21 Decembrie 2011
Vizualizari: 1180
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă, Adevărul, Cronica Română şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 21 decembrie

alexandra-stoica

Evenimentul Zilei continuă seria despre Decembrie '89: "Armata i-a predat puterea lui Iliescu ca să se spele de păcate". Istoricul Alex Mihai Stoenescu scrie astăzi despre procesului prin care Armata "s-a predat emanaţilor" şi despre complicităţile de atunci, care fac ca nici până azi nimeni să nu fi plătit pentru oamenii ucişi.

Tot despre evenimentele de acum 22 de ani, în Jurnalul Naţional un editorial plin de dezamăgire: "Cum a devenit erotică România cea eroică". "Revoluţia n-a existat cu adevărat, e doar o poveste dintr-o altă lume, [...] A fost doar aşa, o înşiruire de decese teatrale, stop-cadru pe durerea părinţilor [...] O întâmplare devenită aniversară, disecată mediatic", scrie Jurnalul.

În România Liberă citim despre o altă revoluţie, cea a adopţiilor. Imediat după '89, am ajuns celebri în lume prin imaginile cu mii de copii abandonaţi - o ţară care nu are grijă de orfanii săi. Va fi problema orfanilor rezolvată acum? Din martie, o nouă lege ar putea îmbunătăţi radical procedurile de înfiere a unui copil. Cuplurile care vor să adopte nu vor mai trebui să aştepte la fel de mult: procedurile vor fi scurtate la câteva luni.

În Adevărul citim "Mănânci acum, plăteşti la anul!". Porcul de Crăciun se dă şi pe datorie. Vânzările sunt slabe, mai mici cu 25 la sută faţă de anul trecut. Ca să dezmorţească piaţa şi să se menţină pe linia de plutire, unii comercianţi de carne de porc s-au gândit să-şi vândă marfa şi în rate.

Tot despre Crăciun, tot despre consumerism: după ce face o radiografie a realităţilor economice, Cronica Română scrie că efectul creşterii consumului în perioada sărbătorilor va genera doar iluzia revenirii economice. Dar Crăciunul nu va salva Europa de la Faliment, va oferi doar o amânarea a acestuia. Europenii se vor bucura pentru ultima dată de utopia consumeristă care a fost construită pe datorie.

În Ziarul Financiar citim "Ce bilanţuri îşi fac ministerele de investiţii şi ce aşteaptă de la 2012". Ce au făcut Transporturile şi Ministerul Dezvoltării cu miliardele de euro pe care le-au avut în conturi anul acesta. Dacă 2011 nu a fost un an spectaculos, aflaţi din ziar ce au de gând să facă cu miliardele pe care le au pe mână anul viitor.

Evenimentul Zilei despre dosarul Schengen: "Olanda este izolată, nu România". Opoziţia Olandei faţă de aderarea ţării noastre la spaţiul fără frontiere este efectul convieţuirii guvernului olandez cu extremiştii de dreapta, spun jurnalişti şi oameni de afaceri din Ţara Lalelelor citaţi de ziar. Nu-şi face atâtea griji olandezul de rând pentru o eventuală invazie a românilor şi bulgarilor, câte îşi face guvernul de la Haga pentru pierderea aliaţilor de extremă dreapta din Parlament.


Etichete revista presei centralerevista preseiziarearticoleEvenimentul ZileiJurnalul NaţionalRomânia LiberăAdevărulCronica RomânăZiarul Financiar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live