Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei centrale, 20 iulie

Articole din Evenimentul Zilei, România Liberă, Adevărul şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 20 iulie

Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 20 Iulie 2011, 07:51

Din România Liberă aflăm "Cum vând marfă fără acte "investitorii model" ai lui Boc din China Town" - oraşul chinezesc inaugurat ieri, la marginea Bucureştiului.

Sub acoprirea anonimatului, reporterii acestui ziar au reuşit să cumpere marfă la negru de la chinezi chiar în ziua inaugurării complexului comercial.

În timp ce premierul tăia panglica celui mare complex chinezesc din Europa, comercianţii vindeau marfă fără bon fiscal.

Chinezii nu aveau case de marcat şi nu afişaseră preţurile la produsele expuse la vânzare.

Ziariştii de la România Liberă au cumpărat bunuri de câteva sute de lei, de la mai mulţi chinezi, dar niciunul nu le-a dat bon fiscal. În context, articolul aminteşte de un alt centru comercial unde îşi desfăşoară activitatea oameni de afaceri din China şi Vietnam, şi anume Dragonul Roşu.

O investigaţie a procurorilor DIICOT a stabilit că grupările asiatice care stăpânesc practic acest complex au scos din ţară, numai în ultimii patru ani, peste 600 de milioane de dolari, în condiţiile în care ei se sustrag de la plata taxelor către statul român pentru activităţile comerciale pe care le desfăşoară aici. Cum rechizitoriul procurorilor este gata, aşteptăm acum procesul!

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei au întrebat mai mulţi oameni de afaceri şi analişti financiari "la ce valori ar putea ajunge francul şi euro la finele anului".

Oamenii de afaceri cu contracte în euro iau în calcul un curs de 4,29 lei/euro pentru sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că problemele îndatoraţilor în valută ar putea continua cel puţin câteva luni - scrie ziarul. Îndatoraţii în franci elveţieni şi-au văzut ratele mărindu-se cu 20% faţă de aprilie. Se întrevede un curs de 3,9 lei pentru un franc în decembrie.

"România nu va muri de foame, dar românii, da" - avertizează secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, într-un amplu interviu acordat Jurnalul Naţional. El crede că ar trebui să mărim rezervele de stat la cereale. Apoi, trebuie să începem să lucrăm pe bază de contracte, iar întreprinderile să aibă asigurat un minimum de materie primă necesară pentru a funcţiona cel puţin un an. Rădulescu arată că sunt tot mai mulţi străini care şi-au cumpărat terenuri în România, unde fac agricultură atraşi de siguranţa zonei şi de calitatea pământului.

"Perla Banatului a ajuns ruina Europei." - au constatat jurnaliştii de la Adevărul, care au vorbit cu localnicii, de la care au aflat cum lucrează mafia hotelieră din Herculane. O adevărată comoară construită de romani în cinstea lui Hercule şi exploatată la maximum de comunişti, prima staţiune balneo-climaterică şi cea mai faimoasă din România, în Herculane doar dezastrul mai are dimensiuni hiperbolice. Împăratul Austriei considera Herculane ca fiind cea mai frumoasă staţiune din Europa. În timp ce vechile clădiri de aproape 2000 de ani s-au degradat iremediabil autorităţile încearcă abia acum să le recupereze. Şansele ca Herculane să se impună din nou în circuitul balnear european sunt aproape inexistente. Unii localnici spun că interesele nu au dispărut nici în prezent şi se doreşte ca staţiunea să decadă în aşa hal încât să poată fi cumpărată la pachet pe câţiva lei.

"Despre cine mai fură, ce mai fură, cum fură şi unde fură" - aflăm de la reporterii Jurnalul Naţional, care au stat de vorbă cu şeful de birou de la Investigaţii Criminale – Poliţia Capitalei, Ovidiu Galavan. Acesta spune - şi îşi susţine afirmaţiile cu date concrete - că, de la jumătatea anului trecut, a crescut numărul cazurilor de furturi din locuinţe, iar modurile de operare ale hoţilor sunt din ce în ce mai elaborate. Unii încearcă să câştige încrederea viitoarei victime şi se oferă, de exemplu, să o ajute să-şi care bagajele sau cumpărăturile de la piaţă. Alţii, se prezintă la uşă sub pretextul că prezintă sau vând diferite produse. Alţii spun că se ocupă cu colectarea de maculatură, sticle sau borcane sau că sunt de la primărie şi fac hârtii pentru acordare de ajutoare pensionarilor, sau că sunt de la companiile de gaze şi electricitate şi au venit în control, sau să sunt de la deratizare. Pentru a nu trezi suspiciuni, de regulă, acţionează în grupuri de câte doi-trei, femei şi bărbaţi sau numai femei. În timp ce unul vorbeşte despre problema pentru care a venit, ceilalţi observă unde sunt banii, unde este poşeta şi pleacă cu sume de bani sau bijuterii - explică poliţistul. Poliţia ne recomandă tuturor - şi în special vârstnicilor - să avem mare grijă cui deschidem uşa şi, mai ales, pe cine primim în casă.

Revista presei centrale, 18 iulie
Revista Presei 18 Iulie 2011, 08:54

Revista presei centrale, 18 iulie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 18 iulie
Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista Presei 07 Septembrie 2012, 07:12

Revista presei centrale, 7 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista Presei 06 Septembrie 2012, 07:26

Revista presei centrale, 6 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august