Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Mânzală

16 Februarie 2010
Vizualizari: 1128
Comentează add

Articole din România Liberă, Gândul, Adevărul, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 16 februarie

mira-manzala

Ziarele de astăzi comentează "mutările" din PSD, cu 5 zile înainte de Congres - un candidat la şefia partidului s-a retras, alţii s-au înscris în cursă, prilej de speculaţii pentru jurnalişti.

"Mircea Geoană a câştigat Congresul mic" - titrează Gândul. El a reuşit ieri să-şi impună regulile jocului de la Congres : se va ţine la Romexpo, "acasă" la Vanghelie şi se va vota "pe echipe".

"Năstase face rocadă cu Ponta" - mai scrie Gândul despre retragerea lui Adrian Năstase, aspect pe care îl comentează şi Evenimentul Zilei : "Pârtie pentru Victor Ponta spre preşedinţia PSD".

Jurnalul Naţional : "Victorie de etapă. 2-0 pentru Geoană". Mircea Geoană a câştigat meciul de la Comitetul Executiv şi îşi pregăteşte terenul pentru victoria de sâmbătă. Congresul va fi organizat la Romexpo, adică - observă şi Jurnalul Naţional - pe terenul lui Vanghelie. Năstase s-a retras din cursă, urmează Mitrea. Şi Adevărul alege termeni din sport şi scrie : "Iese Năstase, intră Victor Ponta şi Radu Mazăre", ultimă candidatură despre care Gândul abordează registrul show-bizz-ului : "Mazăre del Rio - candidat new-entry".

"Noua ţintă a Guvernului Boc : pensiile invalizilor" - titrează România Liberă. În anul 2008, 4 din 10 astfel de dosare verificate de Casa de Pensii s-au dovedit a fi bazate pe diagnostice mincinoase sau inventate. Prin ţară, şefi de Comisii de expertiză peste judeţe au fost prinşi luând mită pentru a da drumul dosarelor de pensionare pe caz de boală. Aşa încât acum, la cererea premierului Boc, 900.000 de dosare ar putea fi reevaluate. Numai că - notează România Liberă - în cazul pensionărilor pe motiv de afecţiuni psihice, descoperirea fraudelor este aproape imposibilă.

Cum a ajuns criza grecilor să frigă buzunarele românilor? Analiza din ziarul Gândul arată că sistemele bancare din România şi Bulgaria depind în mare măsură de capitalul grecesc şi, prin urmare, este posibil ca băncile elene din cele două ţări să redirecţioneze banii pe care îi au spre Atena.

 Şi tot despre Grecia, dar într-un sens mai larg, în Adevărul, care scrie că zona euro a fost lovită, încă de la începutul anilor 2000, de "rechinii" Americii. Gigantul financiar american Golden Sachs a încurajat guvernele mai multor ţări europene, printre care şi Grecia, să-şi falsifice deficitele bugetare. Bruxelles-ul a fost astfel trişat, iar euro - slăbit.


Etichete revista preseirevista presei centraleRomâniaziare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live