Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mirela Ursachi

16 August 2012
Vizualizari: 2385
Comentează add

Articole din România Liberă, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi Adevărul.

Revista presei centrale, 16 august

mirela-ursachi
"Ce caută cu adevărat DNA în localităţile rurale" - titrează România Liberă  şi susţine, citând surse judiciare, că procurorii verifică în acest moment dacă liderii politici ai USL şi-au folosit influenţa pentru a încerca să obţină victoria referendumului organizat pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, prin mijloace frauduloase.
 
Ziarul notează, tot din surse, că procurorii ar fi început deja urmăriri penale în lipsă pentru că ar fi descoperit anumite nereguli şi punctează care ar fi acestea, dar şi cine s-ar afla în vizorul DNA.
 
Despre ancheta procurorilor din anumite judeţe scrie şi Jurnalul Naţional, care precizează că oamenii au fost indignaţi de audierile maraton la care au fost supuşi. Publicaţia detaliază modul în care au decurs verificările, consemnează declaraţiile autorităţilor locale care au fost chestionate pe acest subiect şi adaugă că anchetatorii au vizat localităţile unde prezenţa la vot a fost mare.
 
La întrebarea "Cât de eficienţi sunt giganţii economiei?" răspunde Evenimentul Zilei şi face un grafic privind rezultatele companiilor din industrie pe anul trecut. Autorul articolului apreciază că una dintre cauzele dezvoltării slabe a economiei României ar fi exploatarea ineficientă a resurselor şi adaugă că există, din fericire, şi cazuri care demonstrează că se poate mai mult, de obicei fiind vorba de companii preluate de acţionari străini cu experienţă în domeniu sau de altele construite de la zero de privaţi.
 
În fine, Adevărul dezvăluie: "Guvernul, dator cu premii de 16 mii de lei unui olimpic" şi dă amănunte despre un licean din Baia Mare, medaliat anul acesta cu aur la un concurs de matematică din Argentina.
 
Tânărul s-a declarat convins că va primi recompensa materială pe care statul trebuie să i-o acorde până cel târziu în 2013 - spune ziarul - şi menţionează că acesta mai are de primit şi sume restante de anul trecut, ca răsplată pentru oţinerea medaliei de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică din Olanda.
 
 "Adevărul" expune şi reacţia premierului Victor Ponta faţă de această situaţie, potrivit căruia o ordonanţă de pe vremea Guvernului Boc ar anula orice premiere, fapt infirmat de fostul prim-ministru, care a subliniat că actul normativ se referea la funcţionarii publici şi nu la olimpici.
 
De asemenea, este citată şi poziţia coordonatorului olimpicilor din lotul naţional de matematică, ce a trimis o scrisoare deschisă premierului şi preşedintelui interimar, pentru a semnala cităm: "atitudinea diferită faţă de lucruri care ar trebui să fie măcar la fel", referindu-se la faptul că ar trebui să fie preţuit viitorul intelectual la fel ca şi cel sportiv.

Etichete revista presei centraleyiarearticoleRomânia LiberăJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live