Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alexandra Stoica

14 Iunie 2012
Vizualizari: 1268
Comentează add

Articole din Adevărul Jurnalul naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 14 iunie

alexandra-stoica

"Preţul mediu al unei cutii de medicamente s-a dublat în ultimii şapte ani", scrie ZIARUL FINANCIAR. Aceasta ar fi explicaţia faptului că rezultatele sistemul sanitar nemulţumesc pe toată lumea, deşi România cheltuieşte anual cu până la 25 la sută mai mult pe pastile. În 2005 o cutie de medicamente costa în medie 9,5 lei, iar anul trecut ajuns la 22 de lei.

Despre "Picioarele strâmbe ale economiei româneşti", citim în ROMÂNIA LIBERĂ. Banca Mondială prognozează o creştere a PIB de numai 1,2 la sută anul acesta, faţă de 1,5 la sută. Care sunt pietrele de moară care atârnă de gâtul economiei româneşti? Sistemul bancar este concentrat în mâna câtorva bănci şi cele greceşti au pondere ridicată, exporturile merg în mare parte în Uniunea Europeană şi investiţiile străine sunt în scădere. 

Este posibil să aflăm astăzi cine ne va reprezenta în 28 iunie la Consiliul European. "Disputa Băsescu-Ponta ar putea fi tranşată azi", scrie JURNALUL NAŢIONAL. Premierul insistă să meargă el şi că are invitaţia preşedintelui UE, iar şeful statului susţinea ieri că nu poate să abdice de la atribuţile sale, dar nu se va opune dacă Parlamentul va găsi o formă legală.

În acest meci, EVENIMENTUL ZILEI consideră că preşedintele Băsescu "îi dă şah lui Ponta: Constituţie contra Bruxelles". Şeful statului a pus aseară din nou pe masă chestiunea modificării Constituţiei în schimbul demisiei sale şi organizarea de alegeri prezidenţiale în paralel cu cele legislative. 

"Război total în PDL. Cine pleacă?" se întreabă ROMÂNIA LIBERĂ. Tabăra veche din partid, împinsă pe tuşă în 2011, îi cere socoteală lui Emil Boc pentru eşecul înregistrat la locale. Soarta lui pare pecetluită, crede România Liberă.

În JURNALUL NAŢIONAL citim: "PDL, în pragul exploziei. Anunţul lui Radu Berceanu că îi va cere azi demisia lui Boc a stârnit furtună în partid". Întreaga conducere a partidului trebuie să plece, spune senatorul democrat-liberal - o propunere care şi-a găsit destui adepţi. Dintr-o altă tabără, vicepreşedintele PDL Sever Voinescu, scria ieri pe Facebook: "Loserii cer demisia celor care au câştigat şi, din păcate, corul lor este predominant".

Din ADEVĂRUL aflăm că "românii îşi vor vedea în curând un vis cu ochii": "Autostrada Soarelui, gata în două săptămâni". La ultimul tronson se lucrează intens. După finalizare, călătoria până la mare va dura mai puţin de două ore.


Etichete revistaarticoleştiriziare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live