Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

13 Iulie 2012
Vizualizari: 1618
Comentează add

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional şi România Liberă.

Revista presei centrale, 13 iulie

mirela-ursachi
"CCR nu lasă loc de întors în privinţa referendumului" - scrie Adevărul şi notează că din motivarea Curţii Constituţionale reiese că pentru a fi valid, orice referendum, inclusiv cel pentru demiterea preşedintelui, are nevoie de un cvorum de jumătate plus unu din numărul alegătorilor înscrişi pe liste.
 
Ziarul punctează paşii care vor urma, după ce motivarea va ajunge la Parlament, şi susţine că procedura se poate prelungi la nesfârşit în condiţiile în care senatorii şi deputaţii nu au un termen precis pentru punerea în aplicare a deciziei CCR.
 
 Adevărul adaugă că premierul Victor Ponta a anunţat la Bruxelles că Parlamentul se va reuni luni pentru a pune în acord legislaţia cu decizia Curţii şi subliniază că şeful Executivului a explicat că Guvernul nu poate modifica Ordonanţa de urgenţă privind referendumul, deoarece nu are dreptul să emită noi Ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare.
 
"Comisia Europeană va monitoriza referendumul" - titrează Evenimentul Zilei, adăugând că "oficialii comunitari vor să se asigue că Guvernul român nu va încălca principiile statului de drept în cadrul plebiscitului de demitere a preşedintelui". Publicaţia notează care au fost reacţiile oficialităţilor europene după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, care a făcut ieri o vizită la Bruxelles. Autorul articolului dezvoltă subiectul sub aspectul problemelor discutate, dar şi al promisiunilor făcute de şeful Executivului în sensul respectării anumitor angajamente.
 
Schimbăm aria de interes cu Jurnalul Naţional, care, sub titlul "Hidroelectrica activează din nou forţa majoră", menţionează că, din cauza secetei, Compania estimează că va produce mai puţină energie decât anul trecut. Cotidianul explică faptul că Hidroelectrica va activa clauza de "forţă majoră" de la 1 august, din cauza debitelor scăzute din ultima perioadă şi în condiţiile în care prognozele hidrologice sunt nefavorabile pentru semestrul al doilea al anului în curs. Jurnalul Naţional face o comparaţie între producţia de energie de anul trecut şi cea de anul acesta şi dezvăluie de ce sunt necesare avizele de "forţă majoră".
 
În fine, România Liberă analizează cauzele ratei scăzute de promovare a examenului de Bacalaureat, indiferent de categoriile sociale din care provin liceenii. Detalii despre ce cred profesorii, părinţii, dar şi elevii în privinţa situaţiei actuale, găsiţi în paginile ziarului.

Etichete revista presei centraleziarearticoleAdevărulEvenimentul ZileiJurnalul NaţionalRomânia Liberă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live