Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alexandra Stoica

31 August 2012
Vizualizari: 5581
Comentează add

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august

alexandra-stoica

"Ultima zi fără scumpiri la asigurări de case", ne atenţionează Evenimentul zilei. De la 1 septembrie, cine vrea să-şi asigure casa la întreaga valoare, va trebui să plătească, pe lângă poliţa obligatorie, şi una facultativă. Cât vom plăti? Cel mai probabil mai mult, indiferent dacă asiguratorii vor face sau nu reduceri pentru două poliţe la pachet.

"Codex Alimentarius, între complot mondial şi siguranţă alimentară" scrie Adevărul. Acest codex care conţine standardele de siguranţă alimentară a fost adoptat şi de România în 2009. Printre recomandări sunt produse care conţin substanţe artificiale care scad fertilitatea şi sunt cancerigene, cum este pesticidul Initium, spun medicii. Unii dintre ei cred chiar că se urmăreşte, în timp, scăderea populaţiei lumii prin consumul acestor alimente din Codex.

În Jurnalul naţional citim că "Voucherele se dau ca pâinea caldă. Centrele Remat au liste de aşteptare pentru Rabla". Pentru că numărul de maşini care pot intra în program anul acesta este mult mai mic decât cel de anul trecut, la centrele de casare oamenii vin încontinuu, dar cei de la Remat îi trimit acasă pentru că nu mai au tichete pentru Rabla.

Ziarul financiar a făcut o "Hartă a depopulării României". În cele mai mari 100 de localităţi din ţară populaţia a scăzut cu 16 la sută în ultimii nouă ani. Cea mai mare scădere a înregistrat-o oraşul Roman din judeţul Neamţ: din 70 de mii au mai rămas 47 de mii de locuitori. Dezindustrializarea şi migraţia sunt principalii factori, estimează Ziarul Financiar.

Alte cifre triste, în Jurnalul naţional: "Peste 17 la sută din angajaţi sunt la limita sărăciei". România stă foarte prost. În Cehia şi Finlanda acest procent nu trece de 3,7. Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu spune că o prioritate pentru perioada următoare este dezvoltarea competenţelor şi a calificării profesionale a românilor.
   
Despre cazul japonezei omorâte de un recidivist care a acostat-o la aeroport, în România liberă citim că "Japonezii sunt exasperaţi de lipsa de reacţie a autorităţilor române". Au cerut Guvernului măsuri ferme privind securitatea din aeroport, pentru că, în două săptămâni de la violarea şi uciderea tinerei, combinatorii de la Otopeni lucrează nestingheriţi.  

"Voiculescu agită flacăra suspendării" scrie Adevărul. El a stabilit, în linii mari, şi calendarul viitoarei suspendări: la sfârsitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, astfel încât referendumul pentru demitere să poata fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare.

Pe aceeaşi temă, scrie şi România liberă: "Poate supravieţui USL unei noi suspendări?" Felix riscă să arunce în aer Uniunea. Liderii USL nu s-au grăbit să comenteze propunerea lui Dan Voiculescu. România Liberă simte că ar fi divergenţe între PNL şi PSD în privinţa reluării suspendării.

În Evenimentul zilei citim despre "Efectele neştiute ale abuzului de asiprină. Copii, risc major!" Previne cancerul şi ajută în boli de inimă, însă cauzează hemoragii digestive, probleme cu rinichii la adulţi şi un sindrom la copii cu efecte grave asupra creierului. Mai bine cereţi sfatul medicului!


Etichete Evenimentul zileiAdevărulJurnalul naţionalZiarul financiarRomânia liberărevista presei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live