Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Aprilie 2021
Vizualizari: 319
Comentează add

Revenirea la normalitate, de la 1 iunie în România, se va putea face doar cu vaccinarea a 35% din populație.

Revenirea la normalitate

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI : Revenirea la normalitate, de la 1 iunie în România, nu se va putea face fără vaccinare, a atras atenția premierul Florin Cîțu la finalul primei ședințe a Comitetului Interministerial constituit pe această temă.

El a declarat, joi, că data de 1 iunie este un prim pas important în lupta cu pandemia, dar că nu se poate realiza fără imunizarea a cel puțin 35% din populație.

Andrei Șerban: Comitetul Interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie se va reuni săptămânal pentru a analiza propunerile care vor veni de la ministere. Premierul Florin Cîțu a reafirmat că revenirea la normalitate depinde de un singur lucru, succesul campaniei de vaccinare. Așadar, dacă la 1 iunie va fi vaccinată 35% din populație, va putea începe prima fază de revenire la normalitate, a spus premierul.


Florin Cîțu: 1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas, un pas important. Am spus că atunci putem să facem acest lucru dacă avem aproape 35% din populația care trebuie să fie vaccinată, vaccinată. Depinde de noi. Așa cum a depins și până acum și acum depinde de noi să revenim la normalitate. Știu că o spun de foarte multe ori, dar depinde doar de noi. O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România.

Premierul a mai precizat că, pentru perioada imediat următoare, putem să vorbim doar despre teste pilot. El a dat ca exemplu propunerile de la Ministerul Culturii privind Teatrul Național și Opera Română. Ce vor însemna exact testele-pilot privind cele două instituții urmează să se stabilească în viitor. Florin Cîțu a mai spus că se va renunța la purtarea măștii doar în cazul în care vor fi vaccinate 10 milioane de persoane.


Etichete viruspiaţăpieţemăştimască

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live