Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Decembrie 2018
Vizualizari: 1583
Comentează add

Parisul se pregăteşte de o noapte de Revelion supravegheată de un dispozitiv impresionant de securitate

Revelion cu proteste la Paris

radiojurnal

Parisul se pregăteşte de o noapte de Revelion supravegheată de un dispozitiv impresionant de securitate, după ce protestatarii din mişcarea "Vestelor galbene" au anunţat că vor fi prezenţi şi la noapte pe Champs-Élysées, printre cei care vor sărbători trecerea în noul an.

"Vestele galbene" se mobilizeză nu doar în capitala franceză, ci şi în alte mari orașe, precum Lyon, Nantes, Toulouse sau Bordeaux, oraşe unde au avut loc violenţe de stradă, în urmă cu două zile. Cu mai multe informaţii, Daniela Coman.


Reporter: Aproape 150.000 de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea în noaptea de Anul Nou pe întreg teritoriul Franței. Măsurile, ce vor intra în vigoare în această după-amiază la Paris, sunt drastice. Un perimetru extins în jurul B-dului Champs-Élysées va fi încercuit de forțele de ordine, care vor restricționa  circulația începând cu ora 16:00.

De asemenea, toți deținătorii de mașini au fost avertizați că este interzisă parcarea pe o zonă foarte întinsă, între Turnul Eiffel și Champs-Élysées, pentru a evita incendierea mașinilor.  La intrările în spațiul delimitat pentru petrecere vor fi instalate puncte de filtrare și control.

Sunt strict interzise alcoolul, dispozitivele priotehnice, orice obiect ce ar putea fi folosit ca armă, chiar și câinii potențial agresivi. Cei depistați la barierele de control cu astfel de lucruri asupra lor vor fi reținuți imediat de poliție.

După cum transmit mass-media franceze, turiștii nu sunt descurajați de o eventuală prezență a "Vestelor galbene" la tradiționala petrecere de Revelion de pe Champs-Élysées și se așteaptă să participe în jur de 350.000.

Opt mii de manifestanți au răspuns la apelul la protest lansat pe Facebook de "Vestele galbene".

Primăria Parisului promite un spectacol excepțional de sunet și lumină, precum și focuri de artificii la miezul nopții.


Etichete parisfrantarevelionvestele galbene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live