Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Ianuarie 2021
Vizualizari: 477
Comentează add

Revelion 2021

radiojurnal

Foto: Carmen Vulcan

Lumea întreagă a sărbătorit intrarea în Noul An sub semnul pandemiei de coronavirus. Petrecerile în aer liber au fost anulate, iar oamenii au stat în case, respectând astfel carantină sau alte măsuri restrictive impuse de autorităţi pentru a stopa răspândirea bolii.

Numeroase evenimente tradiţionale precum focurile de artificii sau concertele au fost totuşi transmise online.

Primii care au întâmpinat cu artificii anul 2021 au fost locuitorii din statele insulare Kiribati şi Samoa din Oceanul Pacific, apoi cei din Noua Zeelandă şi Australia, unde tradiţionalele spectacole pirotehnice nu au lipsit, numai că s-au desfăşurat fără public.

În Europa, populaţia a rămas în general acasă, în faţa televizorului, iar în Statele Unite anul pandemiei s-a încheiat aşa cum a fost în ultimele 10 luni, cu restricţii, distanţare şi interdicţie pentru orice fel de adunare.

Şi în România au lipsit concertele în aer liber de la miezul nopţii.

Cei mai mulţi dintre români au optat pentru petrecerea Revelionului acasă, alţii au ales să călătorească.

Care au fost destinaţiile turistice preferate ne spune reporterul Raduo România Actualităţi, Nicoleta Stoian.


Reporter: Românii au ales să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în acest an plin de restricţii în zonele rurale Bran, Moeciu, Maramureş, Bucovina, Ţara Haţegului sau Apuseni.

Nu au fost uitate nici staţiunile montane de pe Valea Prahovei, Rânca, Straja sau Vatra Dornei, unde pot fi practicate sporturile de iarnă, şi nici cele de pe litoral sau Delta Dunării, mai ales localităţile izolate.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiilor de profil, în această perioadă, în unele locuri din ţară cu unităţi de capacitate mai mică, rata de ocupare se apropie de 100%.

În medie, un sejur de trei-patru nopţi de Revelion costă între 1.000 de lei şi 2.500 de lei sau chiar mai mult.


Realizator: În ceea ce priveşte destinaţiile externe, cele mai atractive au fost cele exotice - în Maldive sau Zanzibar.


Etichete revelionromania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live