Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICĂ Vineri, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Cîrnu

10 Februarie 2018
Vizualizari: 506
Comentează add

Naționala de rugby a României a pornit lansat spre buturile adverse.

Revanșa Stejarilor, România-Germania 85-6

catalin-cirnu

  Sursa foto: Federația Română de Rugby

Naționala de rugby a României a pornit lansat spre buturile adverse, marcând primul eseu prin centrul Sione Fakaosilea, un tongan eligibil pentru echipa noastră.

A fost o primă repriză în care dominarea totală a stejarilor s-a concretizat prin alte 4 încercări semnate de căpitanul Macovei. Tangimana Fonovai reușind un eseu demn de Six Nations.

Rugbyștii germani au ajuns rar în terenul de 40 de metri al românilor, uvertura Daniel Koch reușind să transforme două lovituri de pedeapsă pentru scorul pauzei, 31-6.

Stejarii au păstrat ritmul și în mitanul secund, iar căpitanul Stelian Burcea a finalizat în terenul advers de țintă, după un mol judecat perfect de înaintare. Remarcabilă prestația lui Burcea, care a revenit după o accidentare ce l-a ținut pe tușă aproape un an de zile. A urmat cavalcada eseurilor tricolore pe fondul dezintegrării apărării echipei Germaniei depășită la toate capitolele.

Victoria entuziasmantă a Stejarilor trebuie privită cu realism. A contat setea de revanșă după eșecul surprinzător de anul trecut, dar diferența dintre cele două echipe este net de partea noastră.

Stejarii au reușit 13 eseuri, 10 transformate!! Fonovai 2, Macovei 2, Burcea 2, Fakaosilea 2, Kinikinilau 2, M. Lazăr, Ionuț Dumitru și Shennan.

A fost ”încălzirea” perfectă în noul sezon al CE, care continuă în 18 februarie cu meciul de la Madrid, Spania fiind principalul adversar în drumul spre turneul final al Cupei Mondiale din Japonia 2019.

Spania a câștigat în deplasare, în fața Rusiei, cu scorul de 20-13, dar arbitrii le-au refuzat rușilor un eseu valabil marcat în finalul partidei.  Într-un alt joc, Georgia-Belgia s-a terminat 47-0.

Florin Vlaicu aproape de borna celor 900 de puncte pentru România

Florin Vlaicu a evoluat pe postul de mijlocaș la deschidere, bifând selecția cu nr 107 în tricoul României. El a marcat 16 puncte și a ajuns la un total de 870 de puncte înscrise în contul naționalei tricolore.

 
Clasament 2018 
 
1.     România               85-6            5 p
 
2.     Georgia                47-0            5 p
 
3.     Spania                  20-13          4 p
 
4.     Rusia                    13-20          0 p
 
5.     Germania             6-85           0 p
 
6.     Belgia                   0-47           0 p
 
 
 

Etichete rugbyromaniagermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live