Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

2 Iunie 2020
Vizualizari: 962
Comentează add

Pantofii necesită aproape un metru pătrat de piele şi care costă 500 de lei (115 dolari).

REUTERS: Cizmar român, asigură distanţarea socială cu pantofi de mărimea 75

rador

„Pantofi de distanțare socială” mărimea 75. Foto: facebook.com/GrigoreLupShoesMadeInTransylvania

La scurt timp după relaxarea de la mijlocul lunii mai a carantinei, instituite timp de două luni, în România, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, Grigore Lup, un cizmar român din orașul transilvănean Cluj-Napoca, a observat că oamenii nu respectă regulile distanțării sociale.

Atunci lui i-a venit ideea unor pantofi din piele cu bot foarte lung, pentru ca oamenii să nu se mai apropie unii de alţii. Pantofii au dimensiunea europeană 75, transmite Reuters. 

"Puteți vedea pe stradă, oamenii nu respectă regulile de distanțare socială", a spus Lup, care confecţionează pantofi de piele de 39 de ani. 

"Am mers la piață pentru a cumpăra răsaduri pentru grădina mea. Nu erau mulți oameni acolo, dar continuau să se apropie din ce în ce mai mult. Dacă două persoane, care ar purta acești pantofi, s-ar întâlni, ar exista aproape un metru și jumătate între ele", mai susţine Lup.

Deşi vinde şi încălţăminte confecţionată deja, magazinul lui Grigore Lup, pe care l-a deschis în 2001, se bazează foarte mult pe comenzile personalizate de la teatrele și operele din toată țara, precum și pe acelea de la ansamblurile tradiționale de dans popular.

Afacerile sale practic s-au oprit în perioada carantinei, deoarece evenimentele live au fost anulate sau amânate din cauza pandemiei, dar este optimist că vânzările îşi vor reveni în timp.

Grigore Lup, care a spus că a adaptat încălțămintea lungă dintr-un model pe care l-a făcut pentru actori, a spus că a primit până acum cinci comenzi pentru pantofii de distanțare socială.

Îi trebuie două zile să facă o pereche, care necesită aproape un metru pătrat de piele şi care costă 500 de lei (115 dolari).

Grigore Lup, 55 de ani, a început să facă pantofi de la vârsta de 16 ani, învățând de la un cizmar care la 93 de ani mai confecţionează încă încălțăminte tradițională maghiară.


Etichete (ii)cizmarpantofidistantare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live