Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2021
Vizualizari: 260
Comentează add

Cele nouă țări din sudul Uniunii Europene și-au reafirmat, la Atena, angajamentul ferm de a pune în aplicare Acordul de la Paris din 2015, menit să limiteze încălzirea globală.

Reuniunea liderilor celor nouă state din sudul Uniunii Europene

radiojurnal

    Foto: Arhivă.

Reuniți la Atena, liderii celor nouă state din sudul Uniunii Europene și-au reiterat angajamentele pentru combaterea încălzirii globale și au promis să colaboreze mai strâns în lupta împotriva migrației ilegale.

Cele nouă țări din sudul Uniunii Europene și-au reafirmat ieri, la Atena, angajamentul ferm de a pune în aplicare Acordul de la Paris din 2015, menit să limiteze încălzirea globală la 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială, în contextul în care secretarul general al ONU a avertizat că omenirea se îndreaptă spre o creștere catastrofală cu 2,7 grade.
 
Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, care a prezidat reuniunea, a reamintit de incendiile devastatoare din această vară, care nu au cruțat nicio țară mediteraneană, în timp ce nordul Europei a fost lovit de inundații distrugătoare.
 
La inițiativa Greciei, președintele Franței și premierii Italiei și Spaniei au semnat împreună cu omologii lor din Cipru, Malta, Slovenia, Croația și Portugalia o declarație în favoarea unui rezultat ambițios la conferința COP26 pe tema schimbărilor climatice din noiembrie din Scoția.
 
Trebuie să prevenim instrumentalizarea suferinței umane în scopuri politice și să ajungem la o înțelegere comună asupra modului de a face față încercărilor orchestrate de traversare ilegală a Mediteranei de către migranți - se mai arată în declarația comună.
 
Cele nouă țări s-au angajat, de asemenea, să își consolideze cooperarea pentru a combate extremismul violent și terorismul și au cerut regimului taliban din Afganistan să coopereze pe deplin în lupta împotriva terorismului.
 
La summit au participat și președintele Consiliului European, Charles Michel, precum și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Etichete state din sudul ueincalzire globalaacordul de la paris(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live