Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

31 Ianuarie 2019
Vizualizari: 761
Comentează add

Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE

-

  Federica Mogherini. Foto: Arhivă.

Miniştrii apărării din statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit în cadru informal în această dimineaţă, la Palatul Parlamentului, eveniment organizat de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul unei conferinţe de presă, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate Federica Mogherini apreciază că evenimentul de la Bucureşti a fost bine organizat, în cadrul întâlnirii dezbătându-se probleme de actualitate privind apărarea europeană.

Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini declara că atmosfera de lucru de aici de la Bucureşti a fost excelentă şi s-a finalizat cu discuţii rodnice.

Deşi reuniunile informale nu adoptă decizii, discuţiile progresează pe teme care privesc eforturile comune - mai spunea aceasta.

Apărarea europeană şi viitorul ei a reprezentat tema principală a întâlnirii - declara Federica Mogherini - care a subliniat că miniştrii apărării au hotărât să consolideze iniţiativele din acest domeniu, referindu-se aici la fondul european pentru apărare.

Am discutat despre nevoia de a integra sistemele europene în sistemele naţionale de apărare, dar şi despre faptul că domeniul IT va trebui să figureze pe agenda de lucru viitoare a miniştrilor apărării. Federica Mogherini a vorbit şi despre importanţa operaţiunii militare Sophia din Marea Mediterană, care a reuşit să scadă cu 80% sosirile de imigranţi ilegali.

La rândul său, ministrul apărării Gabriel Leş a apreciat că reunirea a fost un succes şi menţiona că timp de două zile miniştrii apărării din spaţiul comunitar au avut ocazia să dezbată problematica actuală din domeniul securităţii, dar şi perspectivele apărării europene.

Evoluţiile recente din spaţiul regional şi internaţional ne îndeamnă să acordăm o atenţie deosebită acestor dimensiuni - mai spunea Gabriel Leş, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Palatul Parlamentului.

 


Etichete Președinția României la Consiliul UEreuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UEFederica Mogherini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live