Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

31 Ianuarie 2019
Vizualizari: 525
Comentează add

Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care a început miercuri seară, continuă joi, la Palatul Parlamentului.

Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE

florin-lepadatu

 

Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care a început miercuri seară, continuă joi, la Palatul Parlamentului, cu sesiunea plenară dedicată apărării europene.

Reporter Oana Bâlă: "Acesta este primul eveniment la nivel ministerial organizat de România de la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi îşi propune o reflecţie comună şi un schimb de opinii pe tema consolidării proiectului european, cu accent pe dimensiunea de securitate şi apărare.

Reuniunea este prezidată de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini şi îl are ca invitat special pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta va avea astăzi o întrevedere şi cu preşedintele Klaus Iohannis împreună cu care va susţine o declaraţie de presă.

Şi tot astăzi, miniştrii afacerilor externe din ţările Uniunii Europene se vor întâlni într-un cadru informal la nivelul unei reuniuni de tip Gymnich.

Reuniunea va fi include două sesiuni de lucru în cadrul cărora miniştrii vor discuta teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, cu accent inclusiv pe implementarea strategiei globale a uniunii.

De asemenea, va cuprinde şi o sesiune de lucru cu miniştrii afacerilor externe din statele candidate la aderarea la Uniunea Europeană." 


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live