Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Martie 2019
Vizualizari: 402
Comentează add

Reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale

carmen-gavrila

 

La Bucureşti are loc, astăzi, reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale, organizată de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Participă responsabilii cu afaceri europene din statele membre, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi comisarul european pentru buget.

Pe agendă teme importante: viitorul buget comun după 2020 şi viitoarea agendă strategică a Uniunii.

Reporter: Carmen Gavrilă - La reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale vor participa miniştrii şi secretari de stat pentru afaceri europene din statele membre ale UE. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale statul de drept şi Cartea drepturilor fundamentale, Frans Timmermans, comisarul european pentru buget şi resurse umane, Gunther Oettinger, precum şi reprezentanţi ai Secretariatului General al Consiliului.

În cadrul reuniunii informale va avea loc o dezbatere privind cadrul financiar multianual 2021-2027 şi una privind viitorul Europei, cu accent pe priorităţile care ar trebui să ghideze activitatea Uniunii în următorii cinci ani, în pregătirea noii agende strategice a UE.

În ce priveşte cadrul financiar, obiectivul preşedinţiei României la Consiliului UE este de a continua discuţiile într-un ritm cât mai dinamic pentru a obţine un acord politic pe acest dosar în toamna acestui an.


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEreuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live