Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

11 Mai 2017
Vizualizari: 809
Comentează add

La Bari, în Italia, astăzi începe reuniunea G7 a miniştrilor de finanţe din statele puternic industrializate

Reuniunea G7 a miniştrilor de Finanţe din statele puternic industrializate

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

Lucrările reuniunii se vor concentra pe principalele priorităţi ale preşedinţiei Italiene şi vor pregăti summitul de la Taormina din 26-27 mai, unde vor veni toţi şefii de state G 7, între care şi preşedintele american Donald Trump, care va participa în premieră la un summit internaţional.

După alte două întâlniri dintre miniştri culturii G 7 la Florenţa şi cei ai afacerilor de externe la Luca, se vor strânge la Bari miniştri de finanţe şi economie ai celor mai importante şapte state industrializate ale lumii. Nu vor lipsi nici guvernatorii băncilor centrale şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Lucrările reuniunii de la Bari se vor concentra pe patru priorităţi ale Preşedinţiei Italiene, care are ca temă: crearea bazelor unei încrederi reînnoite, creşterea economică şi reducerea inegalităţilor, siguranţa cetăţenilor, sustenabilitatea economică a mediului şi socială, inovarea, competenţele şi forţa de muncă în epoca viitoarei revoluţii în domeniul producţiei. Întâlnirea de la Bari se va deschide cu un simpozion la care sunt invitaţi şase specialişti iluştri, care vor da startul discuţiilor.

Vor fi trei zile de speranţă pentru afacerile de succes, dar şi ore marcate de riscuri şi de preocupări, mai ales în privinţa măsurilor de securitate care se vor aplica în oraş, dar nu numai.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că autorităţile italiene au dispus reintroducerea controlului la frontiere până pe 30 mai, iar cetăţenii români care se vor deplasa în această perioadă în Italia, inclusiv în interiorul Spaţiului Schengen, sunt avertizaţi că trebuie să deţină toate documentele personale valabile pentru control.  


Etichete G7BariTrumpDraghiSchengenTaormina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live