Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

12 Februarie 2019
Vizualizari: 342
Comentează add

Reuniunea ECOFIN, a doua sub preşedinţia semestrială a României la Consiliul Uniunii Europene, este condusă de ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

Reuniunea ECOFIN este condusă de ministrul de finanţe

amalia-bojescu

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici. Foto: Agerpres.

Iniţiativa Comisiei Europene privind combaterea spălării banilor, eficientizarea politicii fiscale la nivel European şi stadiul negocierilor privind bugetul multianual sunt subiecte pe agenda de azi a Consiliului Economic şi Financiar. Reuniunea ECOFIN, a doua sub preşedinţia semestrială a României la Consiliul Uniunii Europene, este condusă de ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

Cazurile recente legate de spălarea banilor prin unele bănci din Uniunea Europeană au provocat îngrijorări privind faptul că supravegherea şi asigurarea respectării acestor norme nu sunt întotdeauna puse în aplicare în mod eficient pe întreg teritoriul comunitar.

Acest lucru creează nu numai  riscuri pentru integritatea şi reputaţia sectorului financiar european, dar poate avea implicaţii şi asupra stabilităţii financiare a anumitor bănci.

Consiliul va discuta de asemenea iniţiativa recentă a Comisiei de a lansa dezbaterea privind o tranziţie treptată la un proces decizional mai eficient şi democratic în cadrul politicii fiscale a Uniunii Europene.

Se propune o foaie de parcurs pentru o tranziţie progresivă şi bine orientată în direcţia votului cu majoritate calificată în anumite domenii ale politici fiscale a Uniunii Europene.


Etichete ECOFINfinanţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live