Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 181
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a participat la reuniunea Consiliului Întreprinderilor Franța-România.

Reuniunea Consiliului Întreprinderilor Franța-România

florin-lepadatu

Foto: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban, aflat în vizită la Paris, a participat marţi după-amiază la reuniunea Consiliului Întreprinderilor Franța-România, un forum de afaceri unde a fost promovat potențialul de investiții al economiei românești.

Corespondentul RRA la Paris, Daniela Coman, are mai multe informații: "Premierul Ludovic Orban a subliniat, în debutul discursului său în fața reprezentanților patronatelor din Franța și România, că țara noastră este singura din Uniunea Europeană care a reușit să crească investițiile în primul semestru al acestui an, în plină epidemie; iar în condițiile dificile din prezent, el a chemat la solidaritatea între europeni pentru protejarea cetățenilor și economiilor.

Ludovic Orban: "Nicio țară europeană nu poate fi prosperă de una singură, de aceea planul nostru de relansare se bazează pe investiții, în contextul solidarității europene și al evoluției relațiilor transfrontaliere.

Și sper că sunteți de acord că România își merită locul său în Spaţiul Schengen.

Vom mobiliza peste 80 de miliarde de euro fonduri europene pentru proiecte de viitor în domeni prioritare precum sănătate, infrastructura de transport și energetică, cercetarea și telecomunicațiile.

Franța este doar a treia mare investitoare străină în România, așa că vă invit să investiți în România, unde afacerile pot fi foarte rentabile. "

Gazda reuniunii, preşedintele Uniunii Patronatelor din Franța - MEDEF - Geoffroy Roux de Bézieux, a transmis dorința antreprenorilor francezi de a cunoaște mai bine România, iar pentru cei care nu au făcut-o încă - să îi descopere potențialul de dezvoltare economică.

Geoffroy Roux de Bézieux: "Ceea ce m-a surprins pregătind această vizită a fost bogăția economică a țării dumneavoastră, o creștere robustă în ultimii 10 ani, o competitivitate ce urcă, o mână de lucru calificată și recunoscută, un salt digital pe care țara dumneavoastră l-a făcut cu succes.

Este vorba de o atractivitate incontestabilă, care a sedus multe companii; cel puțin 2.400 sunt deja prezente în România, care are în continuare un enorm potențial."

Vizita premierului României la Paris se va încheia marţi seară cu o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Franța, găzduită de ambasada noastră."


Etichete ludovic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live