Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 406
Comentează add

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va prezida marţi, la Luxemburg, reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Reuniunea Consiliului Afaceri Generale

florin-lepadatu

 

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va prezida marţi, la Luxemburg, reuniunea Consiliului Afaceri Generale, ce are, între altele, pe agendă cadrul financiar multianual şi politica agricolă comună.

Miniştrii vor pregăti şi summitul extraordinar de miercuri al liderilor europeni, având ca temă principală Brexit-ul.

Reporter Amalia Bojescu: "Discuţiile miniştrilor pentru afaceri europene pe articolul 50 vor avea loc în prezenţa negociatorului şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

În pregătirea summitului european din 10 aprilie, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală şi la paşii ce trebuie urmaţi în procesul Brexit.

Liderii Uniunii Europene vor avea mâine pe masă solicitarea premierului britanic, Theresa May, privind o nouă amânare a Brexit-ului până pe 30 iunie, dar şi propunerea preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care acesta este dispus să acorde Marii Britanii o extindere de încă un an înainte de părăsirea blocului comunitar, cu opţiunea de a pleca mai devreme, dacă Parlamentul londonez ratifică acordul.

Pe agenda Consiliului Afaceri Generale de astăzi se află şi cadrul financiar multianual, cu accent pe politica agricolă comună, valorile Uniunii Europene în Ungaria şi statul de drept în Polonia, precum şi pregătirea apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European."


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEUECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live