Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA PENTRU MARI SI MICI Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iunie 2019
Vizualizari: 621
Comentează add

Reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD

radiojurnal

Foto: psd.ro.

Comitetul Executiv Naţional al PSD, reunit la această oră la Bucureşti, discută despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidaţi la conducerea partidului şi urmează să stabilească detalii legate de organizarea Congresului extraordinar din 29 iunie.

Cu mai multe informaţii revine acum în direct redactorul nostru Cătălin Purcaru. Bună ziua, Cătălin, te ascultăm! 

Reporter: Bun găsit! Unul dintre subiectele aflate în atenţia social-democraţilor este programul politic al partidului, care urmează să fie supus dezbaterii congresului din 29 iunie, prin care se doreşte o apropiere mai mare de cetăţeni, inclusiv reconcilierea cu românii din diaspora. Modificarea statutului partidului pentru ca preşedintele să nu mai fie ales de către membrii PSD, ci de către delegaţii desemnaţi de filialele locale, precum şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să candideze pentru şefia PSD sunt supuse dezbaterii Comitetului Executiv Naţional.

Totodată, urmează să se stabilească şi termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru funcţiile de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general. Reuniunea de astăzi se desfăşoară pe fondul opinia exprimată de unii lideri social-democraţi potrivit căreia ar trebui amânat congresul.

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, liderul filialei Maramureş: 

Gabriel Zetea: E nevoie de un congres. Doar eu spun că trebuie un calendar de timp ceva mai lung. Acum, în două săptămâni de zile, să poţi să faci conferinţe judeţene, toate, alegeri, propuneri de modificare a statutului, felul în care vede astăzi Partidul Social Democrat societatea românească, mesajul pe care îl dăm, e un timp mult prea scurt şi nu avem timpul necesar pentru a ne clarifica viziunea PSD în ceea ce priveşte societatea românească. 

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a exclus însă o amânare a Congresului extraordinar din 29 iunie.  

Viorica Dăncilă: S-a luat o decizie în Comitetul Executiv. Deciziile luate sunt decizii luate prin vot, deci ele nu se modifică sub nici o formă. Un partid serios este un partid care îşi respectă deciziile luate. 

Viorica Dăncilă este susţinută de majoritatea filialelor locale ale PSD pentru încheierea cât mai repede a perioadei de interimat şi alegerea unei echipe de conducere a partidului.


Etichete Reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSDcongres

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live