Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

8 Septembrie 2020
Vizualizari: 221
Comentează add

Ministrul Bogdan Aurescu a mai anunțat că la reuniune va fi în discuție și planul ministerului de a crea un mecanism mai eficient de alertă timpurie pentru situații de criză.

Reuniunea anuală a Diplomației Române, în format online

carmen-gavrila

Bogdan Aurescu. Foto: facebook/MAE.

Planul Ministerului de Externe pentru crearea unui mecanism mai eficient de alertă timpurie pentru situații de urgență este pe agenda Reuniunii Anuale a Diplomației Române care continuă marţi, în premieră în format digital din cauza pandemiei.

Ministrul Bogdan Aurescu spune că actuala criză adusă de noul coronavirus amplifică procese majore în relațiile internaționale și, de aceea, diplomația română trebuie să se adapteze.


Şeful diplomației române, Bogdan Aurescu a explicat că cei patru miniștri și reprezentanții NATO şi ai Uniunii Europene arată toate zonele de interes maxim pentru politica externă românească.

Bogdan Aurescu a spus că la reuniune vor fi analizate, pe de o parte, marile tendințe la nivel global și european create sau accelerate de pandemia de COVID-19, iar a doua mare temă va fi cea de lecții învățate din pandemie, cu accent pe ce are de făcut diplomația românească.

Ministrul Bogdan Aurescu a mai anunțat că la reuniune va fi în discuție și planul ministerului de a crea un mecanism mai eficient de alertă timpurie pentru situații de criză.

(RS)


Etichete aurescumaereuniunea anuala a diplomatiei(RS)bogdan aurescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live