Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

19 Iunie 2019
Vizualizari: 1511
Comentează add

Reuniune UE- SUA în cadrul preşedinţiei române a Consiliului UE

carmen-gavrila

 

La Bucureşti se desfăşoară, astăzi, reuniunea Uniunea Europeană - Statele Unite, la nivel ministerial, în domeniul Justiţie şi Afaceri interne, eveniment organizat în cadrul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Vor participa la eveniment comisarii pentru justiţie, Vera Jourová, pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, şi pentru securitatea Uniunii, Julian King. În premieră, va fi prezent şi procurorul general al Statelor Unite, William Barr.

În cadrul evenimentului este urmărită aprofundarea dialogului cu partenerul transatlantic pe teme de actualitate și cu impact asupra cooperării Uniunea Europeană - Statele Unite, cum ar fi accesul transfrontalier la probele electronice și diverse aspecte ale cooperării judiciare în materia penală; de exemplu, extrădare sau asistența judiciară reciprocă.

De asemenea, în contextul mai larg al combaterii terorismului, președinția română a Consiliului Uniunii Europene are în vedere explorarea posibilităților legislative sau non-legislative din sfera justiției, în vederea combaterii radicalizării şi a discursului bazat pe ură.
 


Etichete presedintia romaniei la consiliul ueUESUAjustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live